Táplálkozási tények a kandalló cukorkát

A világos színű kenyérsütők alacsony zsírtartalmú, gyümölcsözött alternatívát kínálnak a hagyományos csokoládéval. Az alacsony zsírtartalmú állapotuk ellenére ezek a rágós édességek nagy mennyiségű cukrot tartalmaznak, és kis mennyiségben kell fogyasztani. Míg a Skittles és más édességek illeszkednek a legtöbb egészséges táplálékba, ügyeljen arra, hogy az édes fogat megfelelő táplálékkal egyensúlyozza az egészség és a súly megőrzése érdekében.

Táplálkozási adatok

A Skittles édességek standard csomagja 57 gramm súlyú és 230 kalóriát tartalmaz, a Mars cég honlapján. Mindegyik csomag mindössze 2,5 gramm zsírt tartalmaz, bár az összes zsír telített. A csirkék 42 gramm szénhidrátot tartalmaznak csomagonként, mindezt cukor formájában. Bár ez a cukorka mindössze 10 mg nátriumot tartalmaz adagonként, nem tartalmaz rostot, fehérjét, vitaminokat vagy ásványi anyagokat.

Hozzávalók

A cukor, a kukorica szirup és a hidrogénezett olaj alkotják a három legfontosabb összetevőt egy Skittles csomagban. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma azt javasolja, hogy mindhárom összetevőt korlátozzák az egészséges táplálkozás fenntartása érdekében.

Diétás aggodalmak

A Mars cég honlapja szerint a kendők nem alkalmasak a kóser diétákra. Míg néhány ember alacsony zsírtartalmú diétákba foglalja őket, magas cukortartalmuk többnyire üres kalóriákat eredményez. A vegánok és a vegetáriánus fogyasztók örömmel tudják, hogy 2009-ben a vállalat egy vegán formájú zselatinra váltott, így a Skittles a vegetáriánusok számára különleges különlegességet biztosít.

Figyelem

A Massachusetts Közegészségügyi Minisztérium figyelmeztet arra, hogy az elhízás aránya az elmúlt néhány évtizedben folyamatosan emelkedett, megfelelve az egy főre jutó szóda és a cukorka fogyasztás arányának növekedésében. Bár az ügynökség azt ajánlja, hogy az emberek nem fogyasztanak legfeljebb 5 – 9 teáskanál hozzáadott cukrot egy nap, annak érdekében, hogy megakadályozzák az elhízás, egy zsák Skittles tartalmaz 10 teáskanál.

Kutatás

A legtöbb ember számára a lepényeket a legjobb alkalmi különleges kezelésnek tartják, de ez a cukros étel hasznos lehet alacsony vércukorszintű vagy hipoglikémiában szenvedőknek. Egy 2008-as Calgary-i Egyetem tanulmánya szerint a betegek, valamint a glükóz tabletták az I. típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekek segítésére segítik a hypoglykaemiát. A tanulmányban a kutatók alacsony vércukorszintű, vagy szacharóz tartalmú glükóz tabletta vagy Skittles cukorka miatt szenvedtek gyermekeket. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a gyermekek ugyanolyan jól reagáltak a két termékre, és hasonló növekedést mutattak a vércukorszintjükben. Ha hypoglykaemiája vagy cukorbetegsége van, beszélje meg kezelőorvosával a tünetek kezelésének legjobb módját.