Hogyan lehet megemelkedni a 2-es típusú cukorbetegségben

A cukorbetegség egy bonyolult és veszélyes betegség, amelyben a vércukorszint gyakran túl magas, ami szédülést, szomjúság- és szívproblémákat okozhat. A cukorbetegeknek meg kell győződniük arról, hogy szabályozzák súlyukat, ne legyenek túl nehézek vagy túl vékonyak. Ha cukorbetegségben szenved, és meg kell nyerni a súlyát, ügyeljen arra, hogy a túl sok súly, a zsír elsajátítása súlyosbíthatja a cukorbetegség tüneteit, a Mayo Clinic szerint. Ehelyett meg kell enni a megfelelő ételeket, gyakorolni és gondoskodni kell magáról, hogy biztonságosan megemeljék a súlyát.

Növelje a kalóriát az étrendben, miközben figyeli a szénhidrát bevitelét. A súlygyarapodás egyszerűen több kalória fogyasztása, mint éget, de mivel a cukorbetegség bonyolítja az egyenletet, mert nem biztos, hogy a cukorbetegek enni akarják az ételeket. A Mayo Clinic azt javasolja, hogy korlátozzák a cukorkát és a csokoládét, mivel a vércukorszintet túl gyorsan lehet tükrözni, és a finomított szénhidrátok, mint például a fehér rizs, a fehér kenyér és a tésztafélék fogyasztása helyett több teljes kiőrlésű gabonát, pl. Csirke és zsírok, mint az olívaolaj. Folytassa annak ellenõrzését, hogy a vércukorszintet mindig az orvos vagy a dietetikus ajánlottad.

Egyél több növényi zsírforrást, miközben továbbra is korlátozza az állati zsírforrásokat. Mivel a 2-es típusú cukorbetegek nagyobb szívbetegség kockázattal járnak, a Mayo Clinic azt javasolja, hogy korlátozzák a zsírok elfogyasztását állatoktól, mint a marhahús, a szalonna, a teljes tej és a vaj. Ehelyett az olívaolaj, a diófélék és az avokádó mind magas kalóriát tartalmaz, hanem egészséges telítetlen zsírokat tartalmaz.

Indítsa el a súlyemelést vagy ellenállóképességet az otthoni erősségű edzéshez. Kipróbálhatja a bicep fürtöket, a push-up-ot, a guggolásokat a kezedben lévő súlyokkal és minden más erő-edzést. Ha súlyozni fog, győződjön meg róla, hogy az izom súlya némileg erõsödik. A Michigani Egyetem Orvosi Központja szerint a súlyok emelése megnövelheti a csontok erejét, és valóban növeli a cukorbetegek glükóz toleranciáját. Ugyanakkor, az edzés ereje izomtömeget képes felépíteni, hogy megnövekedjen. Célozzon három-öt napos edzést hetente.

Határozza meg a szív-és érrendszeri testmozgás mennyiségét az életében. A kardiovaszkuláris testmozgás egészséges, de sok kalóriát éget el. Mivel a célod a súlygyarapodás, akkor korlátozni kell a szív- és érrendszeri mozgás gyakoriságát vagy intenzitását. Próbálja ki a futást csak hetente kétszer, négyszer helyett, vagy futás helyett.