Hogyan kell leégni a kemoterápia után?

A kemoterápia mellékhatásokat, például émelygést, székrekedést és súlygyarapodást okoz. A BreastCancer.org honlapja szerint a kemoterápiában alkalmazott gyógyszerek, valamint az általa okozott hormonális ingadozások súlygyarapodáshoz vezethetnek.

Módosítsa az étrendjét, hogy kevesebb kalóriát és kevesebb zsírt fogyasszon, mint a kemoterápia előtt. Az Ön kezelése befolyásolta az anyagcserét. Ha a gyümölcsökben és zöldségekben gazdag diétát, valamint a feldolgozott ételeket, például a zsetont és a cukorkát kevésben fogyaszthatja, akkor fogyni lehet. A BreastCancer.com azt is ajánlja, hogy az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, mint az 1 százalék tej és a csökkent zsírtartalmú sajt helyett a teljes tej és a rendszeres sajt helyett.

Hetente 4-5 órát gyakoroljon. A BreastCancer.org honlapja szerint a heti négy vagy öt órát gyakorló nők alacsonyabb mellrák-visszatérési arányt mutatnak, és a testmozgás segíti a fogyást a kalóriák elégetésével. Az American Cancer Society megállapítja, hogy a heti három-öt napos gyakorlást szintén elősegítheti az immunrendszered, ami a kemoterápia után alapvető fontosságú. Találd meg azt a gyakorlatot, amit szeretsz, legyen az tánc, úszás vagy aerobik DVD.

Csatlakozzon egy súlycsökkentő támogató csoporthoz. Az American Cancer Society azt javasolja, hogy súlycsökkentő támogató csoportokat, például a Weight Watchers-et használjanak a kemoterápia után. A testsúlycsökkentő támogató csoportok ösztönzést adhatnak arra, hogy egyenesen fogyasszanak és gyakoroljanak.

Gondolj pozitívnak és légy türelmes. A súlycsökkenés egyik előnye, hogy csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát, a BreastCancer.com webhely szerint. Ahelyett, hogy összpontosítanánk arra, hogy mennyire nehéz fogyni, ne feledje, hogy a folyamat időbe telik. Minél pozitívabb a kilátások a súlyvesztés céljairól, annál elérhetőbbek lesznek.