Hogyan kell elliptikus gépet kijavítani

Az ellipszis gépek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy aerob edzést végezzen a gyaloglás és a kerékpározás néhány mozgásának szimulálásával. Ezek az eszközök a pedálok és kezelõkészletekbõl állnak, amelyek egy alapegységre vannak felszerelve. Ahogy a pedálok elmozdulnak, a bázisegység belsejében elhelyezett hajtószíj egy lendkereket alakít ki, amely ellenállást biztosít az edzés során. Az elliptikus oszlopra szerelt konzolegység nyomon követi a lendkerék forgását. Ez lehetővé teszi az eszköz számára, hogy kiszámítsa a szimulált távolságot, amelyet a felhasználó utazott az edzés során.

Biztonsági öv

Távolítsa el a csavarokat vagy csavarokat, amelyek rögzítik a pedálok végeit a forgattyús tengelyekhez. Csúsztassa a pedálok végeit a tengelyekről. Távolítson el minden olyan csavart vagy csavart, amely a bal és a jobb lemezpajzsot rögzíti a bázisegységhez. Húzza vagy csavarja le a lemezt az alapegységről és tegye félre.

Kenés

Távolítson el minden olyan csavart vagy csavart, amely a bal és a jobb oldali pajzsot rögzíti az alapegységre. Távolítsa el az oldalsó pajzsokat, és tegye félre. Vizsgálja meg az alapegység belsejét és keresse meg a hajtószíjat.

Konzol

Húzza ki a hajtószíjat a forgattyús szíjtárcsa, a lendkerék és bármely más tárcsa nélkül. Távolítsa el a régi meghajtószíjat, és helyezzen be egy új szíjat a helyére. Forgassa el a forgattyús tengelyeket kézzel, hogy meggyőződjön arról, hogy az öv simán megfordul, ha a készüléket használják.

Távolítsa el a pedálok végeit a forgattyús tengelyekről. Hajtsa fel a gépi zsír réteget a forgattyús tengelyeken, majd helyezze vissza a pedálok végét.

Távolítsa el a pedálokat a lengőkarral összekötő csavarokat. Távolítsa el a pedálokat a karokból, majd terítse fel a gépi zsír réteget a tengelyeken a lengőkarokon. Néhány modellnél a csavarok tengelyként is szolgálhatnak. Helyezze vissza a pedálokat a karokra.

Távolítsa el a lengőkarokat az ellipszis felfelé álló csavarokat. Távolítsa el a lengőkarokat a függőleges helyzetből, majd terítse fel a gépi zsír réteget a tengelyek felett. Helyezze vissza a karokat az álló helyzetbe.

Távolítsa el a konzolt rögzítő csavarokat vagy csavarokat a függőleges szerelvényhez. Emelje fel a konzolt, és ellenőrizze, hogy a kábelcsatlakozások biztonságosak-e. Távolítsa el a fedelet a konzol akkumulátortartó rekeszéből és telepítsen új elemkészletet. Cserélje ki az akkumulátorfedelet.

Távolítsa el a pedálok végeit a forgattyús tengelyekről. Távolítsa el a bal és a jobb lemezpajzsokat és az oldalsó pajzsokat. Vizsgálja meg az alapegység belsejét és keresse meg a lendkereket.

Ellenőrizze a lendkerék megfordulását. Keresse meg a lendkeréken található mágnest. Fordítsa el a lendkereket, amíg a mágnes a közeli reed kapcsoló elé nem kerül. Lazítsa meg a csavart a kapcsoló rögzítéséhez. Forgassa el a kapcsolót a rés és a mágnes közötti rés csökkentéséhez. Húzza meg a csavart.

Cserélje ki a bal és jobb oldali lemezpajzsokat és az oldalsó pajzsokat. Csatlakoztassa vissza a pedálok végeit a forgattyús tengelyekhez.