Hogyan hozzunk létre ötéves karriertervet

Az ötéves karrierterv megteremtése nemcsak várakozással tölt be célokat, hanem segít Önnek abban is, hogy tisztán látja a pályafutását, és mit kell tennie a célok elérése érdekében. Függetlenül attól, hogy fel akar lépni a cégedbe, vagy egy újabb karriered van, annak a tervnek a megtervezésével, hogy a következő öt évednek hogyan fog kinézni, végső célt nyújt. Ahogy az ötéves karriercéljairól döntenek, figyelembe véve a készségeket, az érdeklődésedet és az oktatásodat, segíteni fogsz abban, hogy reális, megvalósítható célokat állíts be, amelyekre büszke lehet.

Határozza meg a végső célját, vagy azt, amit végül öt év végére kíván elérni, jegyzi meg a Kaliforniai Állami Kiegyenlítési Tanácsot. Minden cél, amelyet beállít, kisebb célokból áll, de a legfontosabb cél elérése érdekében szilárd alapot nyújt. Hozzon létre egy ötletet arról, hogy az életed milyen lesz öt év alatt, amikor a karrier és az életmódról van szó.

Írja le az ötéves célokat, és mutassa be őket egy jól látható helyen, ahol gyakran láthatja őket. Függetlenül attól, hogy egy kis kártyára írja-e, amit ragaszthat a számítógépére, vagy írhatja meg a cél dátumokat a tervezőben, győződjön meg róla, hogy napi emlékeztetőt ad arra, hogy mit tervez az elkövetkező öt évben.

Értékelje a jelenleg rendelkezésre álló tehetségeket, képességeit és képességeit, és értékelje, hogy elősegítik-e az ötéves karrierterv megvalósítását “- mondja Randall S. Hansen, pszichológus és a Quintessential Careers alapítója. Ha grafikus tervezőként szeretne lenni, mert szemmel tartja a tervezést, de nem ismeri a szoftvert, további képzésre van szüksége az ötéves karrierterv követéséhez. Légy őszinte magadban, hogy pontosan tudja, mit fog tenni ahhoz, hogy az eredményeket megkapja a terveidből.

Az ötéves karrier tervét kisebb, kezelhetőbb célokra szüntesse meg. Bár öt év alatt teljes körű karrier-felújításra vágyik, el kell kezdenie a cselekvést, hogy elérje a karrierje során azt, amit akar. Állítson be reális idővonalakat a kisebb célok eléréséhez, például a képzéshez, a mentorhoz vagy a beilleszkedéshez olyan társasággal, amelyet csodál. A kismértékű elért célok végül felhalmozódnak, hogy segítsen befejezni a végső tervét, jegyzi meg az üzleti oldal MindTools.com.

Nyomon kövesse sikereit és kudarcokat, és szükség szerint újraértékelje a tervet. Ha mindig is egy bizonyos karrierre vágyott, de elkezdi a képzést és rájön, hogy ez nem az Ön számára, válasszon egy új ötéves célt, és hozzon létre egy új üzleti utat az Ön tudása, készségei és érdeklődési szintje alapján.