Hogyan adjuk fel a finomított szénhidrátot

A szénhidrátok szükségesek az egészséghez, de nem minden szénhidrát egyenlő. Az egészséges szénhidrátforrások magukban foglalják a teljes kiőrlésű gabonát, zöldséget és gyümölcsöt. Tipikusan egészségtelen szénhidrátokat találunk – gyakran finomított, rossz, üres vagy egyszerű szénhidrátként – előre csomagolt ételekben és gyorsételekben. Az élelmiszerekben található összetevők súlyos feldolgozáson mennek keresztül, ami csökkenti az egészségügyi előnyöket. Például finomított szemek előállításához a gyártók az egészséges összetevők teljes kiőrlésű szeletét táplálják, amely tápláló rostokat és egyéb tápanyagokat biztosít. Számos fogyasztó inkább finomított összetevőkből álló termékeket preferál, ám a magas kalóriatartalmú és alacsony táplálékkeverék miatt ezek az ételek egészségtelenek.

Távolítsa el a szeszes italokat, a hozzáadott cukorgyümölcslevet, az energiaitalokat, a kávékrémeket és egyéb italokat, amelyek nagy mennyiségű finomított cukrot tartalmaznak. Ahelyett, hogy vizet, tejet vagy cukormentes gyümölcslevet választana. A természetes cukrok, amelyek például a 100 százalékos almalé tartalmaznak kisebb mennyiségben, mint a finomított cukorgyártók, például a magas fruktóz kukorica szirup. Továbbá az egészségesebb italok általában több vitamint és ásványi anyagot kínálnak.

Kerülje el a fehér kenyeret, a fehér tésztát és a kereskedelemben sütött süteményeket, süteményeket, muffinokat és minden olyan terméket, amely finomított lisztet használ. Bár ezek a termékek gyakran jó ízűek, nem tartalmaznak sok táplálékot vagy táplálékot az egész gabonakészítményekhez képest.

Kenyeret, tésztát, kekszet és más olyan sültet, mint a vadrizs, a quinoa, a bulgur, a köles, a zabpehely, a barna rizs, a teljes búza, az egész rozs, a hajdina, a hengerelt zab és a teljes kiőrlésű árpa. Az egész szemek megtartják a korpa és a csíra, a finom szemcsékkel szemben, ami kiváló tápanyagforrást, vasat és sok B-vitamint kínál nekik.

Hagyd el a cukorkát. Ez a magas cukortartalom párosul a tápanyagok hiánya miatt ez egy egészségtelen kalóriatartalom.

Válasszon mesterségesen édesített termékeket a cukrot tartalmazó termékeken. A mesterséges édesítőszerek nem növelik jelentősen a kalória tartalmat, ezért viszonylag egészségesek enni. A természetesen édesített élelmiszerek, például a gyümölcsök még mindig előnyösebbek a mesterségesen édesített élelmiszerekhez, mivel a friss élelmiszerek gyakran több kísérő tápanyagot tartalmaznak, mint a feldolgozott élelmiszerek.