Vesebab a terhesség alatt

A terhesség ideje alatt valószínűleg gyakran talál magának azon gondolkozást, hogy mit eszel. Néhány étel nagyon egészséges – különösen a terhesség alatt – és többet kell enni. Mások biztonságosak, ha nem vagy terhes, de terhesség alatt nem biztonságosak. A vesebab egy nagyon egészséges táplálékra vonatkozó példa, amelyet több okból is meg lehet enni a terhesség alatt.

Terhességi táplálkozás

Az egyik oka annak, hogy Ön – és valószínűleg az orvosa – annyira aggódik amiatt, hogy a terhesség alatt eszik, hogy az Ön növekvő babaén kívül saját táplálkozási igényeit is biztosítja. Ahogy a baba nő és fejlődik, szüksége van a vitaminok, ásványi anyagok és fehérjék forrásokra a zsírok és szénhidrátok mellett. A szervezetnek is szüksége van tápanyagellátásra, mert stresszes néhány szerv és rendszer számára, hogy egy másik ember szükségleteit biztosítsa. A tápanyagokban gazdag, egészséges táplálék segít az Ön igényeinek és a baba életének.

Legjobb ételválaszték

Dr. Miriam Stoppard szerint a “fogamzás, terhesség és születés” című könyvében a legjobb terhességi ételek azok, amelyek magas tápanyagtartalmúak a kalóriatartalmukhoz képest. Ennek az az oka, hogy míg a táplálék igényei – különösen bizonyos vitaminok és ásványi anyagok iránti igényei – drámaian megnőnek a terhesség alatt, a kalorikus igények enyhén emelkednek. A vesebab kiváló terhességi táplálék, mert alacsony zsírtartalmú fehérjéket és szénhidrátokat tartalmaz.

Egyéb tápanyagok

A vesebabban lévő fehérje mellett – amelyet a baba az új sejtek felépítéséhez és növekedéséhez használ – a bab szintén két másik fontos étrendet biztosít Önnek. A vesebab magas rostokban van, ami segít a terhes emésztőrendszer működésének optimális működésében. A terhesség alatt elmagyarázza Heidi Murkoffot és Sharon Mazelt a “Mit várhat, mikor várakozik” című könyvében? A hormonok lassítják az emésztési funkciókat, és székrekedéshez vezethetnek. A magas rosttartalmú ételek, mint a vesebab, segítenek az emésztési funkció gyorsaságában, és rendszeresen tartják a belet. A vesebab szintén magas a vasban, amelyre a terhesség alatt sok szüksége van.

Emésztési aggodalmak

A vesebabra vonatkozó egyik szempont az, hogy mivel magas a rost, ők adhatnak némi embert a bélgáz és a görcsök. Ez különösen igaz a terhesség ideje alatt, amikor az emésztőrendszer lassabb a szokásosnál, ami még több időt ad a bélsavaknak a vastagbélben, mint általában ahhoz, hogy feldolgozzák a rostot a babban és gázt termeljenek. Ha úgy találja, hogy a vesebab emésztési zavart vagy gázt ad, próbálja csökkenteni a mennyiséget, amelyet egyszerre eszel – tipikusan, a tested idővel hozzászokik a rostokhoz, és ez igazodik.