Újszülött a mellkasi torlódással a tej miatt

A szoptatott csecsemőknél alacsonyabb a felső légúti fertőzés előfordulása, mint azoké, akik táplálják a táplálékot, mondja Mark Corkins, a gyermekgyógyász gasztroenterológus. Az anyák, akiknek csecsemők gyakran túlzsúfolt vagy beteg, gyanítanak a bébiételben jelen lévő tehenet. A AskDrSears.com szerint azonban a legtöbb csecsemőnél a nyál és a regurgitált tej okozta mellkasi torlódást okoz. Amíg nem konzultálhat a baba gyermekorvosával, tartsa a babáját függőlegesen a karjaiban, vagy helyezze egy csecsemő autóülésébe.

Lehetséges ok

Corkins azt mondja, hogy egy mítosz, hogy a bébi képletben lévő tej okozza a fülfertőzést és a torlódást. Elmondása szerint a tehéntej alapú formulát soha nem bizonyították fül- és felső légúti fertőzéseknek. Ehelyett Corkins úgy véli, hogy a beültetett csecsemők hajlamosabbak a fertőzésekre, mert nem kapják meg az emberi tej immunerősítő előnyeit. Továbbá számos palackozott csecsemőt táplálnak le, és fülfertőzésekre hajlamosak. Egy csecsemőben, aki egy leeső palackot fogyaszt, az Eustachianus csövek a fül folyadékát az orr mögé torzítják az orr mögé, ahol a baktériumok képesek táplálkozni rajta.

Enyhítő torlódás

Lillian M. Beard, az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia munkatársa, 6 hetes korában azt mondja, hogy a csecsemők torlódást okoznak az orr hátsó részén. Ennek eredményeképpen halkan horkolhatnak oly módon, mint egy lélegzet. A szakáll szerint ez gyakran téveszti a mellkasi torlódást. A gyermekorvos javasolja, hogy a baba orrjáratait tisztítsa csecsemő orr-aspirátorral. Tegyen két csepp pórusméretű sóoldatot mindegyik orrlyukba. Ez cseppfolyósítja a zsúfoltságot, ami megkönnyíti az aspirátor szívását. A nyálkahártya eltávolításához nyomja le az aspirátor izzóját, mielőtt behelyezné a baba orrába. Engedje el az izzót, ha olyan messze van az orrban, ahogy kényelmesen megy. Emelje fel a baba fejét és mellkasát is, amikor hátul fekszik. A szakáll azt javasolja, hogy két cimkézett papírt helyezzen el a baba matracja alá, hogy felemelje, anélkül, hogy veszélyes párnákra támaszkodna a kiságyban. Ez megkönnyíti a lélegzetét.

bronchiolitis

A AskDr.Sears.com megjegyzi, hogy a csecsemő zihálás hasonlít a mellkasi torlódásra. Azonban nem minden zihálás ártalmatlan. A munkás légzés valami többet jelez. A MayoClinic.com szerint a bronchiolitis gyakori tüdőfertőzés, amelyet leggyakrabban a 6 hónapnál fiatalabb csecsemők találnak. A betegség, melynek tünetei hasonlóak a hideghez, általában a téli hónapokban. A bronchiolitis indikációi közé tartozik a zihálás, orrfolyás, orrdugulás, gyors szívverés vagy enyhén láz, bár ez nem mindig jelen van. A tünetek egy-két hétig tarthatnak. Azokban az esetekben, amikor egy másik egészségügyi probléma jelen van, vagy ha a csecsemő korai születéskor született, a bronchiolitis kórházi kezeléshez vezethet. A MayoClinic.com szerint az olyan csecsemőknél, akik egyébként egészségesek, a betegség önmagában is eltűnik. Ha azonban a baba súlyos nehézséget vagy légzõt vagy kékszínû bõröt jelent, azonnali orvosi ellátást kell kapnia. Egyéb azonnali figyelmet igénylő tünetek: hányás, sekély lélegzés 40 lélegzetenként percenként, légzés kimerültség, levertség, folyadék elfogyasztása, hallható zihálás és túlzott lélegzés élelmiszer vagy ital elfogyasztásához.

Hideg és tünetek

A baba torlódása azt is jelezheti, hogy gyakori hideg van. A MayoClinic.com megjegyzi, hogy a hideg elsõ jele gyakran torlódás vagy orrfolyás. Az orrvíz először tiszta lehet, de később vastagabbak és sárga vagy zöld árnyalatúak. A babának alacsony a láz, körülbelül 100,4 fok Fahrenheit, tüsszentés, köhögés, és nincs étvágya. A hideg általában ártalmatlan, de ha a baba 2-3 hónaposnál fiatalabb, hívja orvosát. Ha azonban a baba 3 hónapos vagy idősebb, akkor a gyermekorvosnak hívnia kell a következőket: 102 ° F fok feletti láz, piros szemek, sárga szemkipulálás, fülfájás jelei, vastag, zöld orrürülés több mint két Hét, több mint egy hétig tartó köhögés, és nem szokásos módon nedvesíti a pelenkákat. Egyéb súlyos tünetek közé tartozik a köhögés vérző köpet, légzési nehézség, kékszívű ajkak és a száj, és megtagadja a nővér. A baba kellemetlenségének megkönnyítése érdekében konzultáljon kezelőorvosával a túlkommercialis gyógyszerekkel kapcsolatban, amelyek segíthetnek.