Konzerv leves egészséges?

A kényelmes ételek, mint a konzerv leves, gyakran rossz repedést kapnak az egészséges táplálkozás során. Egyes konzerv levesek valóban egészségesek lehetnek. Ez nem jelenti azt, hogy az étrend legfontosabb elemévé kell válnia. De ha rosszul érzed magad, vagy csak gyors ételeket kell megcsípned, a konzerv leves elég egészséges lehet, ha bölcsen választasz.

A konzerv leves egyik legnagyobb problémája a nátriumtartalom. Célja, hogy a nátrium bevitelét napi 2300 mg alatt tartsa. Ha alacsony vérnyomás, cukorbetegség, vesebetegség, ha afrikai vagy, ha 51 éves vagy annál idősebb, akkor naponta legfeljebb 1500 mg / napra csökkentsék, azt ajánlja a Centers for Disease Control and Prevention. Sok konzerv leves nagyon magas a nátriumban. Például egy kereskedelmi csíkos tészta és növényi leves tartalmaz egy óriási 890 milligramm nátriumot egy 1/2-es csésze kondenzációnál. Csökkentett nátrium-fajtákra van szükséged, hogy a sóbevitelt irányítsd. Sok népszerű márka kínál konzervleveseket, amelyek adagonként kevesebb mint 600 mg nátriumot tartalmaznak.

Az energia sűrűsége azt jelenti, hogy hány kalóriát tartalmaz egy gramm élelmiszerben. A magas víztartalmú élelmiszerek alacsonyabb energiasűrűséggel rendelkeznek, míg a nagyobb fogyasztású élelmiszerek nagyobb energiasűrűséggel rendelkeznek. Több energiát fogyaszthat az alacsonyabb energiasűrűségű ételekkel szemben, mint az energiatartalmú ételek, ugyanolyan mennyiségű kalóriát. A hagymás konzerv levesek alacsonyabb energiasűrűségűek, mint a krémlevesek, mert több vizet és kevesebb zsírt tartalmaznak. Az étkezés előtt fogyasztható kis mennyiségű leves alapú leves segít csökkenteni a kalóriabevitelt, és teljes érzést érezni. A Penn State University kutatóinak 2007-es tanulmánya szerint a résztvevők 20 százalékkal kevesebb kalóriát fogyasztottak étkezés közben, amikor az első kalóriatartalmú, alacsony kalóriatartalmú levesek voltak.

Ha konzerv levest eszed, válasszon fajtákat, amelyek napi értékének legalább 10 százalékát, valamint sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, a “Fitness” magazin ajánlja. A 19-50 éves férfiaknak napi 38 gramm szálra van szükségük, míg az azonos korú nők 25 grammra vonatkoznak, a Colorado State University Extension szerint. A bab és a zöldség magas a rostban és a tápanyagokban. Válassza ki a levesek, amelyek elsősorban a babok, a lencse és a veggies egy alacsony nátriumot tartalmazó húsleves töltelék, egészséges választás.

A BPA, a konzervdobozban használt vegyi anyag, amely gátolja a hormontermelést, és növelheti bizonyos rákok kockázatát, aggodalomra ad okot még a legegészségesebb konzerv levesek számára is. A 2011-es Journal of the American Medical Association című tanulmány megállapította, hogy azok a résztvevők, akik 5 napig fogyasztották a konzerv levest, 1,221 százalékkal több BPA-t kaptak vizeletükben, mint azok, akik nem ették a levest. Annak érdekében, hogy elkerüljék a BPA elkészített leveseit, válasszon a Tetra Pak csomagolású fajtákból, amely kartonból, PET-műanyagból és alumíniumból készült, az MSN Healthy Living-t ajánlja.

Nátriumtartalom

Energia sűrűség

Fiber, Vitaminok és ásványi anyagok

BPA aggodalmak