Kilenc hónapos terhes, súlyos mellekkel

A terhesség alatt a tested változik, és ez magában foglalja a melleit. A gyermek előkészítése során a mellek megváltoztatják az újszülött ellátását. Akár tervezi a szoptatást, akár nem, kellemetlen érzés lehet. Biztos lehet benne, ez nem ritka.

Emlőváltozások

A mellek több változáson mennek keresztül a terhesség alatt. Áztulhatnak és érzékenyek, és reagálhatnak a hőmérséklet változásaira. Érdemes észrevenni a méret, a viszketés, a feszesedések, a kiemelkedőbb vénák, a sötétebb és nagyobb mellbimbók és az isoleák növekedését, valamint bizonyos szivárgást. Ez mind része a melleinek, amelyek laktáztatnak és táplálják a gyermeket, de fájdalmat is okozhat.

Okoz

Az érzékenységet és a fájdalmat a laktátot előkészítő mellek okozhatják. Terhességének kilenc hónapja alatt a tejet tartalmazó tejcsatornák egyre nagyobb teret kínálnak az Ön számára. És elkezdhetik tölteni a tejet. Ez a szervezeten át terjedő hormonok mellett a fájdalmat is figyelembe tudja venni.

Tőgygyulladás

A kilenc hónap folyamán a mellekben végzett rendkívüli gyengédség és fájdalom problémát jelenthet. A masztitisz az emlõ fertõzése. Ezt eltömődött cső vagy nyers, száraz és repedezett mellbimbó okozhatja. Ha egy adott terület különösen kemény és fájó, akkor ez jó jel arra utal, hogy mastitis van. Ez az állapot gyógyítható antibiotikumokkal. Ha gyanítja, hogy mastitis, beszéljen orvosával.

Megkönnyebbülés

Némi lépést tehet a fájdalom enyhítésére. Kezdje egy jó szülési melltartóval, amely a melleknek segítséget nyújt. Ez segíthet a háton lévő törzs enyhítésében is. Válasszon egy melltartót vastag pántokkal és rengeteg támogatást a csészék alatt, de nem kell lennie, tanácsot ad az Amerikai Terhességi Szövetségnek. Vegyen meleg zuhanyzókat és fürdőket, de ne használjon szappant a mellére. A szappan kiszáradhatja a bőrt és a mellbimbókat, és sebezhetővé teheti őket a mátakat. További segítségért forduljon orvosához.