Hogyan tartsuk fenn a kalcium kiegészítőket a székrekedés okozta

A kalcium elengedhetetlen a különféle élettani folyamatokhoz. A szervezet nem termel kalciumot, így elég kalciumot kell kapnia az étrendből. Az 50 éves kor felnőtteknek napi legalább 1000 mg kalciumot kell kapniuk, és az 50 éves felnőtteknek napi legalább 1 200 mg-ot kell kapniuk. A tejtermékek a kalcium elsődleges táplálékforrása. Ha nem tud fogyasztani vagy elfogyasztani az élelmiszerből, orvosa valószínűleg javasol egy kalcium-kiegészítőt. Tehet lépéseket annak érdekében, hogy a kalcium-kiegészítők ne okozzanak székrekedést, ami az egyik vezető mellékhatás a mellékelt mellékhatásokkal.

Kezdje a kalciumot egy napi 500 mg-os napi adaggal egy hétig. Adjunk hozzá egy másik 500 mg-os adagot egy hét múlva. Ha az orvosa egy harmadik adagot ír elő, adja hozzá a harmadik hetekben. Ha hagyja, hogy a szervezet fokozatosan alkalmazkodjon a kalcium növekedéséhez, elősegíti a székrekedés megelőzését. Alkalmazza ezt a módszert hasonlóan, még akkor is, ha az előírt dózisok nem azonosak, osztja a teljes mennyiséget háromszor, majd három héten keresztül felépíti.

Tartsa be az egyszerre több mint 500 mg kalciumot. Ez az egész test képes elnyelni egyszerre, jegyzi meg a University of Maryland Medical Center.

Adjon hozzá rostot a diétájához. Különösen nagyobb mennyiségű oldhatatlan rostot kapjunk az egész szemekből, zöldségekből és magvakból. Az oldhatatlan szálak segítenek a bélmozgások rendszeres kezelésében és a székrekedés megelőzésében. Szintén hozzáadható oldható rostot a hüvelyesekből, gyümölcsökből és diófélékből.

Naponta 6-8 pohár vizet fogyaszthat. Ez különösen fontos a székrekedés megakadályozásához hozzáadott étkezési rostokkal.

Beszéljen orvosával, ha más gyógyszereket vagy kiegészítőket is szed, amelyek kötelező erejűek, vagy amelyek székrekedést okoznak. Kérjen egy másik dózist vagy alternatív kezelést.

Beszélje meg kezelőorvosával az alacsonyabb kalcium-kiegészítő dózist, vagy megváltoztassa az Ön által alkalmazott kalcium-kiegészítés típusát. A különböző típusú és alacsonyabb dózisok jobban tolerálhatók, és kevesebb mellékhatást okozhatnak, mint például a gyomorhurut és a székrekedés. A kalcium-karbonát-kiegészítők általában az adagon belül a legelemibb kalciumot tartalmazzák, míg a kalcium-citrát, a kalcium-foszfát és a kalcium-glükonát minden adag kisebb mennyiséget kínál.