Hogyan maradjunk egészséges táplálkozásnak collard, mustár és karalábé zöldek

A Collard, a mustár és a karalábé zöldek a kertben, és jó okból. Mind a három a zöldségkristályos családban van, amelyet az Amerikai Rákkutató Intézet jelentései segíthetnek megvédeni a rák ellen. A három zöld is gazdag béta-karotinban, C-vitaminban, folátban és vasban. A káposzták és a káposzta közötti keresztnek ívelt kócok különösen magasak a kalciumban. A mustár és a karalábé zöldek élesen harapnak, mint a kollardok, és jó adag K-vitamint, a csontok egészségére és a véralvadásra fontos tápanyagot.

Utasítás

Készítse el a kesztyűket, a mustárt és / vagy a karalábéket a vásárlási listán. Az optimális egészség érdekében az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma hetente 2 és 3 csésze főzött zöldséget ajánl, ezért elegendő mennyiséget vásároljon több adaghoz. Keressen zöldeket olyan éles levelekkel, amelyeknek nincs sárga vagy barna éle. A kisebb levelek enyhébb ízűek. A zöldek tárolásához nedves papírtörülközőkkel tekerjük őket és egy műanyag zacskóba csúsztassuk őket. Helyezze a ropogósra legfeljebb öt napig.

Mossa ki a zöldeket, mielőtt elkészítené őket. Töltsön ki egy medencét mérsékelt vízzel, és adj hozzá a leveleket. Óvatosan csavarja fel a leveleket a vízben, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket. Ismételje meg, ha szükséges. Vegye le a leveleket és rázza fel a felesleges nedvességet. Ha a szárak nagyok, hajtsa félbe a leveleket, és éles késsel vágja le a szárat. Ezután durvára vágjuk a leveleket.

Válasszon egy egészséges főzési technikát. Sajnos a hagyományos déli mód a zöldségek elkészítésével – a zsíros sonka sütésével vagy szalonnával – megszakíthatja a zöldségek egészségesebb tulajdonságait. A Zöldek több tápanyagot tartanak fenn, ha párolják vagy megrepednek, nem simogatták vagy szitáztak, és sem a technika nem igényel túlzott mennyiségű egészségtelen zsírt.

Gőz gömbölyű, mustár és / vagy karalábé zöldeket egy gőzhajóban, amely be van helyezve egy nagy edénybe. Töltse fel a potot vízzel úgy, hogy elérje a gőzös alját. Forraljuk fel a vizet, majd adjunk hozzá a zöldeket a pothoz. Főzzük 5-7 percig, vagy amíg a zöldek nem forrnak, de még élénkek.

Egy másik lehetőség az, hogy megöli a zöldségeket. Heat 1 evőkanál. A canola vagy az olívaolaj egy nagy fazékban vagy serpenyőben közepes magas hőmérsékleten. Add hozzá a zöldeket, tálcákban dolgozva, ha nem mindegyik a serpenyőbe illeszkedik, és egy fából készült kanállal dobálják, amíg el nem éri őket. Ez kb. 5 percet vesz igénybe. Ha a serpenyő túl száraz lesz, és a zöldek elkezdenek botlódni, adjunk hozzá néhány evőkanál vizet.

Az ízlés szerint főzze meg a főtt zöldségeket sóval és borssal. Kívánt esetben adjunk hozzá egy szirupolajat az olívaolajhoz és egy citromsajtot, hogy adjunk ízeket. A C-vitamin a citromban is segít a szervezet elnyelni a vasat a zöldek.