Hogyan lehet egészséges haj, bőr és köröm

A hétköznapi tényezők, beleértve az ételt és a zuhanyzóban használt termékeket, befolyásolhatják a haj, a bőr és a körmök egészségét. Nem kell meglátogatnia egy drága szalonot, hogy fényes hajat, izzó bőrt és erős körmöket kapjon. Néhány egyszerű változtatással elősegítheti egészségi állapotát és javíthatja a bőr, a haj és a körmök állapotát.

Javítsd a táplálkozásodat

Távolítsa el a finomított cukrot az étrendből, hogy megakadályozza az élesztő fertőzéseit a bőrön és a körmökön. Válassza ki a teljes kiőrlésű gabonát, például a barna rizst és a zabot feldolgozott fehér lisztet a bőr egészségének javítása érdekében.

Make Lifestyle változások

Korlátozza az olyan állati eredetű zsírok mennyiségét, mint a vörös hús és a tej. A telített zsír a bőr gyulladását okozhatja. Ehelyett adjunk hozzá egészséges zsírokat a tökmagokból és a halakból a diétájába, hogy hidratálja a hajat, a bőrt és a körmöket, és megakadályozza a szárazságot és a pelyhes bőrt.

Vedd le fehérjét a sovány forrásokból, például a fehérhús baromfiból, a halból és a babból. A babok különösen jó rostforrás, olyan anyag, amely elősegíti az intesztinális egészséget, ami egészséges, izzó bőrhez vezet.

Igyon sok vizet. A Food Doctor honlapja napi 8 csésze egyszerű vizet fogyaszt. Az extra vizek fogyasztása elősegíti a vese egészségi állapotát és a szervezetből származó toxinokat öblítik ki, így egészséges bőr, haj és szögek keletkeznek.

Távolítsa el a szorongást és minimalizálja a stresszt. A stressz csökkentése az életében segíthet a bőrének egészségesebb megjelenésében, az Élelmiszer-orvos honlapján. Fontolja meg, hogy némi meditációt és mély légzést elősegítsen az egészség bőrén.

Mérges testmozgás. Az aerob testmozgás növeli a vér áramlását a szervezetben, és jobb keringést biztosít a fejbőrre, az ujjakra és a bőrre.

Kerülje el a toxinokat, amikor csak lehetséges. Válasszon organikus ételeket, ha lehet, hogy javítsa általános egészségi állapotát.

Ne cigarettázz. Ha dohányos vagy, akkor a kilépés nagymértékben javíthatja hajának, bőrének és körmének egészségét. A korai idő előtti füstölés a bőrt elpusztítja, a haját homályossá teszi, és elpusztítja a körmeit.

Védje haját, bőrét és szögét, hogy egészséges legyen. Naponta alkalmazza a hidratálót a szárazság leküzdésére. A Science Daily weboldalt javasoljuk a sunblock használatára, amikor kint jár a ráncok megelőzésére.