Hogyan lehet a szinuszok elvezetését

Az eltömődött szinuszok nemcsak a légzést zavarják, hanem zavarják az élelem élvezetét. Az eltömődött szinuszok fejfájást és kellemetlen nyomást okoznak a szemek mögött. Az over-the-counter dekongestánsok mellett többféle módon lehet tisztítani és lecsapolni a szinuszokat és helyreállítani a normális légzést.

Öntözzük ki a szinuszokat. A Mayo Clinic szerint az orrjáratok öblítése segíthet csökkenteni a szinusz torlódás tüneteit. Töltse fel a neti edényt meleg vízzel és adjunk hozzá egy negyed teáskanál finom tengeri sót. Hajtsa hátra a fejét oldalra, a mosdókagyló fölé, és óvatosan öntsön fel a sós víz oldatát a felemelkedett orrlyukba. Döntse előre fejét, és hagyja, hogy a víz kifolyjon a mosogatóba. Ismételje meg a másik orrlyukát.

Egyél torma. Linda White, M.D., a “The Herbal Drug Store” szerzője szerint a torma azonnal megszünteti a szinuszokat. A tormát egyenesen lehet megenni, vagy fel lehet dolgozni hozzá, egy élelmiszerekhez való keveréssel. Keverjünk össze egy teáskanál édesítetlen alma mártással, egy teáskanál földdel tormaben, és szétterítsük a keveréket sós vagy matzohra. Használja a torma mérsékelten, ha fekélye van, vagy más emésztési problémákat okoz.

Gőzölje a szinuszokat. Három csepp rozmaringolajat, egy csepp timingolajat és egy csepp borsmentaolajat elegyítünk egy nagy kerámiatálba. Öntsön hozzá kb. Egy pohár forró vizet az olajok fölé. Hajtsa le a tálat, és fedezze le a fejét egy nagy fürdőlepedővel – tegyen sátort a tál fölé – és lélegezze be a gőzt. Adjon hozzá több forró vizet vagy illóolajokat szükség szerint.

Használjon illatos zsebkendőt. Keverjen össze két csepp rozmaringolajat, egy csepp gerániumolajat és egy csepp eukaliptuszolajat egy kis kerámia edénybe. Tegyük bele a négy sarkot és egy pamut zsebkendő közepét ebbe a keverékbe. Hagyja, hogy a zsebkendő megszáradjon, majd helyezze a zsebkendőt az arcába és lélegezze be.

Masszázs a mellkas, a nyak és a szinuszok. Öblök csepp rozmaring és geránium olajokat, három csepp borsmentaolajat és két csepp eukaliptuszolajat keverjünk össze egy evőkanálnyi szőlőolajban. Tegye ujjait az olajba, és masszírozza a nyakát, a füle mögött és az arcodon, az orrodon és a homlokán. A maradékot légmentesen záró tartályban tárolja, és szükség szerint alkalmazza.