Hogyan javítható a munkahelyi kommunikáció

A hatékony munkahelyi kommunikáció lehetővé teszi az iroda számára a zökkenőmentes működést, elősegíti az összhangot, növeli a hatékonyságot és pozitív környezetet teremt, a Michigan Oktatási Minisztérium Igazgatási Rendszere szerint. A kollégák és a felügyelők közötti kommunikáció javítása magában foglalja az összes alkalmazott munkáját. A vezetői szerepekben dolgozó munkatársak irányítják a kommunikációs gyakorlatokat az irodájuk megszervezésének és az alkalmazottaik közreműködésének megfelelően. Értékelje a jelenlegi kommunikációs erőfeszítéseit az irodában, hogy azonosítsa azokat a területeket, amelyeknek a leginkább javítaniuk kell.

Írjon egy vállalati kézikönyvet, amely kiemeli az összes vállalati politikát, a részvételről és a nyaralásról az alkalmazottak elvárásaira. Jelölje ki a megfelelő kommunikációs módszereket és technikákat a kézikönyvben. Használja a vállalati kézikönyvet, mint a várakozások új és tapasztalt alkalmazottaknak történő kommunikálására, lehetővé téve, hogy mindenki ugyanazon az oldalon legyen.

Rendszeres munkatársak üléseinek ütemezése, amelyek lehetővé teszik valamennyi munkavállaló számára, hogy fontos témákat és kérdéseket vitasson meg a munkahelyen. A tisztelettel és a nyílt kommunikációval kapcsolatos találkozókörnyezet kialakítása.

Írjon heti munkatársi közleményeket vagy e-mail üzeneteket a változtatások, elvárások és releváns bejelentések közléséhez. Használja a hírleveleket, hogy mindenkit megőrizzen a hivatalban, hogy mi folyik az irodában.

Figyelj az alkalmazottak aggodalmaira és javaslataira. Állítson pozitív kommunikációs példát az aktív hallgatási készségekkel, például a szemkontaktust és megismétli azt, amit a másik személy a megértés érdekében mond.

Kifejezetten világos, közvetlen beszédet használva világosan kommunikáld elvárásaidat, utasításait és feladatait.

Menetrend a csapatépítő tevékenységekkel az összes munkatársakkal. Használja ezeket a tevékenységeket, hogy ösztönözze az alkalmazottakat a közös munka és a jó kommunikáció érdekében.

Készítsen kommunikációs központot vagy notebookot a személyzetnek. Használja ezt a központosított helyet, hogy a személyzet és a felügyelők megoszthassák a munkával kapcsolatos információkat egymással. Ösztönözni kell a munkatársakat, hogy gyakran ellenőrizzék a kommunikációs központot, hogy továbbra is fennmaradjanak.