A sejtek növekedéséhez és javításához szükséges tápanyagok

A sejtek alkotják a szervezet minden részét, és sok tápanyagot kell megnövelniük és javítaniuk. Míg az összes vitamin és ásványi anyag, melyeket eszel, hozzájárul az egészséges sejtekhez, egyesek nagyobb szerepet játszanak a sejtfunkciókban, például az A-vitaminban, a foszforban és a cinkben. Beszélje meg kezelőorvosával a tápanyagok bevitelét annak érdekében, hogy minden nap megfelelő mennyiséget kapjon, és fenntartsa a testi sejtek integritását.

A-vitamin

Az A-vitamin számos szükséges funkcióval rendelkezik, beleértve a sejtek egészségének javítását. Segít annak biztosításában, hogy az Ön összes sejtje normálisan növekedjen és reprodukálódjon, egy olyan folyamat, amelyet celluláris differenciálódásnak neveznek, és hozzájárul a gyógyuláshoz és a javításhoz is. Terhesség alatt az A-vitamin elengedhetetlen az összes magzati sejt egészséges fejlődéséhez. A férfiak számára az étrendi támogatásra vagy az RDA-ra ez a vitamin 3000 NE naponta, és ez a 2333 NE a nők számára, akik nem terhesek a University of Maryland Medical Center szerint. Az olyan ételek, mint a sötét leveles zöldségek, sárgarépák, tojás, tej és sajt, jó vitaminforrás.

Foszfortartalmú

A szervezetben a foszfor található a sejtekben, bár a legtöbbje a csontokban és a fogakban van. Minden sejtednek szüksége van erre az ásványra a növekedésért, a javításért és a funkciók fenntartásáért, és a foszfor segít egyensúlyban tartani az egészséges sejtek, például a cink és a D-vitamin szükséges tápanyagtartalmát. A Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint a felnőtteknek 700 mg Az ásványi anyagot naponta, és találkozhat az RDA-val úgy, hogy olyan ételeket fogyaszt, mint a hús, hal, tejtermékek, diófélék, szárított gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék és szénsavas italok.

Cink

A cink nyomelem ásvány, de megtalálható a test összes sejtében is. Nagy szerepet játszik abban, ahogy a sejtek szétoszlanak és nőnek, és hozzájárul a sebek és sejtek gyógyításához és javításához is. Ez az ásványi anyag különösen a terhesség, a gyermekkor és a gyermekkor alatt szükséges, hogy biztosítsa az összes sejt és egyéb testrész megfelelő növekedését és fejlődését. A hímek naponta 11 mg cinket igényelnek, és a nőstények napi 8 mg-ot igényelnek a MedlinePlus szerint. Ennek az ásványnak a jó táplálékforrásai közé tartoznak a marhahús, a sertéshús, a bárány, a hüvelyesek, a teljes kiőrlésű gabonák és a diófélék.

További megfontolások

Bár mindegyik tápanyag elengedhetetlen a sejtnövekedéshez és a javításhoz, a nagy dózisú táplálékkiegészítőknek a táplálékkiegészítők formájában történő bevétele mérgező hatású lehet. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt új kiegészítőket venné be, vagy meghaladná bármely vitamin vagy ásványi anyag RDA értékét. Másrészről, ezek a tápanyagok hiányosságai károsak lehetnek az Ön egészségére, és gátolhatják sejtjeik megfelelő működését. Ha aggasztja a vitamin- vagy ásványi anyagbevitelét, beszélje meg ezzel az egészségügyi szolgáltatójával.