Pe áramkör képzés

A PE osztályú áramköri képzés lehetővé teszi, hogy minden gyerek dolgozhasson és sikeres legyen a saját szintjükön. Az elrendezés sokoldalúsága testreszabható tevékenységeket kínál. Könnyen megváltoztathatja az áramkört rendszeresen, hogy a gyerekek érdeklődjenek és aktívak legyenek. Az áramkörök kiképzése beltéren és kültéren is működik, attól függően, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésre.

Szervezet

A rendelkezésre álló hely befolyásolja a gyerekek PE áramkörének beállítását. A tér kerületének körkörös elrendezése ideális hely. Ez lehetővé teszi a hallgatók számára az állomásokon keresztül történő áramlást zavartalanság vagy forgalmi dugók nélkül. Határozza meg, hogy hány állomást szeretne az áramkör mentén az osztályban lévő gyerekek száma alapján. Öt-hat állomás jól működik egy 24 és 36 év közötti diák számára. Állítsa be a számot, hogy a csoportok minden egyes állomáson szükség szerint kisebbek vagy nagyobbak legyenek.

Tevékenységek

Minden állomás egy adott életkor-megfelelő mozgás helyévé válik. Az alapgyakorlatok mozognak, mint a guggolás, az ugrócsapágyak, az üldözés, a felhúzás, az ugrókötél és a futás helyén. Jóga póz vagy stretching kínál kontraszt aerob mozgások. Más ötletek közé tartozik a golyócsöpögés, a hula karika, a kiegyenlítő babcsomagok, a tánc, a buborékfóliázás, a lépcső mászása, a lövöldözés vagy a zsonglőrzés. Válassz olyan tevékenységeket, amelyek tükrözik azokat a készségeket és mozgásokat, amelyeket a gyerekeknek gyakorolniuk kell, vagy rendszeresen használniuk a tornaterem osztályában.

haladás

Az idő megtakarítása érdekében állítsa be az egyes áramköröket, mielőtt az osztály megérkezik. Ossza egyenletesen a hallgatókat az állomások között. A jelzésnél a hallgatók elkezdik a mozgást az adott állomáson. 20 vagy 30 másodperc után jelezze újra a diákokat a következő állomásra. Ez gyors ütemben tartja az áramkört, így a gyerekek teljes idő alatt mozognak. Annak érdekében, hogy a gyerekek keményen dolgozhassanak, számolják meg az egyes állomáson elvégzett ismétlések számát. Amikor visszatérnek az állomásra, megkérik őket, hogy legyőzzék az utolsó számukat.

tippek

Mutassa be az állomások mindegyikét a diákoknak, mielőtt elkezdené a forgatásokat. Ez biztosítja, hogy minden diák megértse, mit kell csinálni, amikor érkezik, így kevesebb idő veszik el. A szavakkal vagy képekkel ellátott jelek emlékeztetőként és minden állomás jelölőjeként szolgálnak. A zenélés az áramköri képzés során segít a gyerekeknek lépést tartani, és élvezetesebbé teszi a tevékenységet.