Hogyan növelhető a szénhidrát bevitel

A szénhidrátok – a szervezet kedvelt üzemanyaga – az ételek széles választékából származnak. A gyümölcsök és zöldségek szénhidrátokat, rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat biztosítanak. A szénhidrátok energiát nyújthatnak edzéshez vagy atlétikai eseményekhez, de feleslegessé válnak, zsírként tárolják őket. Tehát bár előfordulhat, hogy növelnie kell a szénhidrátbevitelét, először tegye meg lassan, hogy elkerülje a zsír tárolását, később ki kell égnie. Forduljon orvosához, mielőtt drasztikusan megváltoztatná étrendjét.

Minden étkezésnél gyümölcsöt eszik. Egy fél csésze gyümölcs további lassan égő szénhidrátokat biztosít. Az eper, az áfonya és a cseresznye ideálisak, hiszen ezek a legolcsóbb emésztő szénhidrátok, amelyeket az Ön étrendje tartalmaz.

Minden étkezésnél zöldséget eszel. Zöld zöldségek jó választás, mivel nagyon magas a rost és a fontos ásványi anyagok. Egy csésze zöldség étkezésenként növeli a szénhidrátbevitelét, és a rost a teljesség érzését biztosítja.

Egyél összetett szemek és elkerüljék a feldolgozott szemeket. Az egész nem feldolgozott búza lassabban emészteti a magasan feldolgozott fehér virágot. Minél gyorsabban emésztik fel a testetek szénhidrátot, annál gyorsabban kell használnia. Szénhidrátok, amelyeket nem használnak fel energiaszegésként, zsírként tárolva.

Gyorsan emésztse a cukrot közvetlenül a testmozgás után. A szervezet egy egyszerű cukrot, például dextrótot vagy maltodextrint használ, hogy helyreállítsa az izomzat során felgyorsult cukrot. Ez elősegíti a helyreállítást, és növeli azt a sebességet, amellyel edzhet. Beszéljen orvosával, mielőtt bármiféle kiegészítést tehetne.