Hogyan lehet megszabadulni a napsérült bőrtől természetesen

A túlzott napsugárzás egyenetlen arcra, vonalakra, ráncokra és vörösségre vezet, és a leggyorsabb módja annak, hogy elöregedjen a bőrén. Napsütés a bőrön idővel felgyülemlik, és a szabadban egy pár percig is okozhat. A legtöbb korai károsodást a bőr kozmetikai, és okozza a megnövekedett termelés a melanocyták, a bőrsejtek, amelyek a sötét bőr pigment melanin. Az extra melanin hatására a bőre napozás után bársonyos vagy sötétebbé válik. Ezek a felületi sötét területek és finom vonalak csökkenthetők természetes bőrkezelésekkel.

Alkalmazzon természetes sötét mézet az arcodra és más testfelszínre, mint fiatalító maszkra és tisztítószerre. Vékony réteget helyezzen a bőrre, és hagyja 20-30 percig ülni. A mézet meleg vízzel leöblítjük, majd a bőrt kiszárítjuk. A méz, különösen a sötét fajták magas szintű természetes, gyógyító antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek csökkentik a szabad gyökök károsodását a bőrön a napsütés, a szennyezés és a stressz következtében. A bőrön javítják a textúrát, a hangot és a nedvességet.

Készíts egy házi készítésű festéket egy tbsp keverésével. Frissen préselt citromlevet egy fél csésze desztillált vízben. Vigyázzon a bőrére egy pamutpárnával és hagyja megszáradni. Hagyja a festéket a bőrön, vagy hagyja meleg vízzel 30 perc és egy óra múlva, ha szükséges. A citromlé természetes glikolos és alfa-hidroxi-savakat tartalmaz, amelyek segítenek a bőrsejtek felületi rétegének finom hámlasztására, hogy javítsák a durva bőrszövetet és a napsérülés következtében fellépő egyenetlen bőrszínt.

Egyél több, az A-vitaminban gazdag ételeket. Ezek közé tartozik a hal, a tojás és a színes zöldségek. Az A-vitamin természetes antioxidáns tápanyag, amely elősegíti a bőr gyógyulását, és lassítja az öregedést és a környezeti toxinok és a napfény miatt bekövetkező károkat. Az A-vitamin-kiegészítést is készítheti a háziorvos útmutatásával.

Bőrszínét és bőrét tekintve minden nap mindennapos napellenzőt használjon, eső vagy napos. Tegyen elegendő napfényt, hogy fedezze az esetleges bőrfelületet. Győződjön meg róla, hogy a napsugárzás széles spektrumú UVA és UVB védelmet tartalmaz a napsütés elkerülése érdekében. A napellenző rendszeres viselése segít megelőzni az ismételt bőrkárosodást, és segít megelőzni az esetleges korábbi napsütéseket.