Hogyan lehet megszabadulni a korpától a nagyon vastag hajon

A korpát érzékeny, száraz fejbőr vagy bőrbetegségek okozhatják, mint például ekcéma, pikkelysömör vagy seborrheás dermatitis. Továbbá, a hajformázó szerek, samponok és hajfestékek miatt a fejbőr vörös, száraz és viszkető lesz. Ez okozza a fejbőrödet, hogy kifényesödjön a korpásodás. Ha a hajad nagyon sűrű, nehézséget okozhat a korpásodás megszüntetése, mert a fejbőr nehezen hozzáférhető. Vannak azonban olyan módszerek, amelyek segítségével megszabadulhat a korpásodástól a vastag hajon.

A hosszú és vastag hajat türelmesen fésülje el, szeletenként, miközben a hajat erőteljesen rázza, hogy eltávolítsa a korpát. Használjon széles fogú combot a hajkefe helyett.

Használjon egy jó korpásodás elleni sampont naponta. Számos over-the-counter korpásodásgátló sampon közül választhat. Keressen egy sampont, amely cink-piritionot vagy szelén-szulfidot tartalmaz. Ezek az összetevők csökkenti a korpásodást a fejbőrön lévő bőrsejtek növekedésének csökkentésével. Három vagy négy héten belül javulnia kell a korpán. Használjon elegendő sampont, hogy jó habot kapjon – a vastag haj általában több sampont igényel, mint a termék címkéjén feltüntetett.

Alkalmazzon egy kondicionálót sampon után, hogy megakadályozza a korpásodás előfordulását. A kondicionáló hidratálja a hajat és a fejbőrt, megakadályozza, hogy szárazvá váljanak. Keressen hajkondicionálót napvédővel, ásványi anyagokkal és E-vitaminnal. Kerülje el a kőolajszármazékokat vagy a nátrium-laurethát-szulfátot tartalmazó kondicionálókat, mivel ezek a vegyületek szárazra és irritálhatják a fejbőrt.

Alkalmazzon 2 evőkanál E-vitamin-olajat vagy aloe vera gélt, és masszírozzon a száraz fejbőrre és a hajra. Hagyja el az E-vitamin-olajat vagy az aloe vera gélt a fejbőrére egyik napról a másikra, és reggel reggel öblítse le és samponnál. Az E-vitamin olaj vagy az aloe vera gél alkalmazása lágyíthatja és lazítja a korpát, így megmosódik. Megőrzik a fejbőrt is, hogy megakadályozzák a jövőbeni korpásodás kitörését.