Hogyan lehet a máj és a vastagbél méregtelenítésére

A máj és a vastagbél tisztítása egy lépés a testének két legfontosabb eliminációs folyamatának javítása felé. A vastagbél elnyeli a vizet és az ásványi anyagokat, és felszabadítja a fekális anyagokat. Amikor a bélizomzat megtartja ezt a székletet, székrekedés tapasztalható, David Hoffmann gyógynövényt (lásd az 1. referenciát) a “The New Holistic Herbal” című könyvben olvashatja, és ez a szervezetben toxicitást okozhat. Az egészséges máj a Mayo Clinic szerint eltávolítja a vért a vérből. (Lásd 2. hivatkozás) A lazító és a választó gyógynövények kombinációjával hatékonyan tisztíthatja a májat és a vastagbéljét. Mindig konzultáljon orvosával, ha orvosi kezelés alatt áll, mielőtt gyógyszert szed.

Hozzon egy csésze szűrt vizet forraljuk közepes méretű edényben.

Adjunk hozzá egy tea táskát szerves szenna levelek és 1 tk. A frissen apróra vágott organikus gyömbérből és fedővel 5-10 percig. A Senna egy lazító gyógynövény, amely Michael Tierra akupunkturista szerint a “The Way of Herbs” című könyvében (lásd 3. hivatkozás) növeli a bél perisztaltikus mozgásait. A gyömbér egy jó szövetség a lazító gyógynövényért, mivel ez egy carminatív. A Simon Mills (The Modern Herbalism Dictionary) című könyve szerint (lásd a 4. referenciát) a carminatív gyógynövények enyhítik a felszívódást és a bélféregeket a belekben.

Próbálja ki a növényi anyagot, és adj hozzá mézet, ha azt kívánja.

A lehallgatás előtt iszoljuk szenna és gyömbér teát, hogy a szenna hatásai először reggel történjenek. Általában szenna hashajtó tulajdonságait 8-10 óra alatt érik el, hogy megkönnyítsék a vastagbélben a hulladékanyag eltávolítását.

Adjunk hozzá 2-3 leves vagy 30-60 csepp pitypang gyökér tinktúrát egy pohár vízhez és inni édesítés nélkül, reggel első dolog. A pitypang keserű íze az, ami ezt a gyógynövényt egy kolagóga teszi, amely Richo Cech által készített “Making Plant Medicine” című könyv szerint tisztítja a májat az epe szekréciójának elősegítésében.

Legalább 6-8 pohár vizet fogyasszon egész nap a máj és a vastagbél között, hogy segítsen a szervezetnek a mérgező hulladék eltávolításában.

Ismételje meg a lépéseket egy hétig, és enni könnyen emészthető élelmiszer, hogy lehetővé tegye a vastagbél teljesen tisztítható.