Hogyan kell megállítani a hasmenést

A hasmenés olyan állapotnak minősül, amelyben a szenvedő gyakran laza és vizes székletből áll. Gyakran vírusfertőzés, néha bakteriális eredetű, de egy mögöttes betegség okozhatja. A hasmenés fő aggodalma, amikor az egyetlen tünet az, hogy a páciens dehidratálódhat. Ismerje meg, hogyan állíthatja le a hasmenést a kellemetlen érzés enyhítéséhez és további problémák elkerüléséhez.

Lásd orvosa, ha hasmenése több mint két napig tart. Lehet, hogy fertőzést kell szakszerűen kezelni. Alternatívaként a hasmenése alapbetegségből eredhet, amelyet diagnosztizálni kell. Írja le minden más tünetét, és tartsa be a gyógyszereinek listáját, így az orvos teljes képet kaphat az egészségéről. Kövesse az orvos által ajánlott kezelési tervet.

Kezelje a hasmenését a loperamid-hidrokloriddal, ha orvosa egyetértését kapja. Ez egy over-the-counter gyógyszer, amely lelassítja a bélrendszerben zajló mozgást (spontán mozgást), ezzel megakadályozza a hasmenését. Ne szedje ezt a gyógyszert ha lázas. Ellenőrizze a kábítószer-információkat a címkén és használja az utasítás szerint.

Ingest 2 oz. A bizmut subsalicilát három-négy alkalommal egy nap “az utas hasmenése” kezelésére. Ez a bakteriális fertőzés által leggyakrabban okozott laza bélmozgások esete. Ne használja ezt a gyógyszert, ha aspirin allergiája van, vagy vesebetegségben vagy köszvényben szenved. Ellenőrizze a címkét további figyelmeztetésekhez, és csak az utasítás szerint vegye figyelembe.

Egyél, ha éhes vagy, annak ellenére, hogy hasmenése van. Kezdje a szelíd ételeket, például a pirítóst, a húsleveseket és a zselatint. Fokozatosan adjunk hozzá banánt, rizst és sült csirkét. Kerülje el a zsíros, fűszeres vagy mély sülteket. Ne hagyja abba a nagyon savas ételeket, például a paradicsomot, a citrusféléket és a gyümölcsleveket.

Ellenőrizze az összes bevont gyógyszert, beleértve az over-the-counter gyógyszert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem okoz vagy súlyosbítja a hasmenést. Orvosa szükség lehet orvosi beavatkozásra, ha azt gyanítja, hogy hozzájárul az Ön állapotához.

Igyál tisztán folyadékokat. Míg a folyadékok nem állítják meg a laza székletet, segítenek megakadályozni, hogy kiszáradjon. Kerülje el a körte- vagy almalevet, mivel ezekről ismert, hogy súlyosbítják a hasmenést. Határozza meg a koffein és az alkohol bevitelét. Ha a hasmenés súlyos, akkor inni kell egy elektrolit kiegyenlítő italt.