Fájdalmas csonttöredékeket a fogak eltávolítása után

Az extrakció gyakran szükséges az érintett vagy fertőzött fogak eltávolításához, és fájdalmas csonttöréseket okozhat. A csonttöredékek gyakoriak, de gyakran nem komolyak. Általában gyógyulnak önmagukban, de sokszor kellemetlenséget éreznek a folyamat során. A fogorvos vagy a szájsebész korrigáló lépéseket tehet a súlyosabb csonttöredékek esetére.

Az OK

A csontok körüli fogakat gyakran törik az extrahálás során. Az esetek többségében “zöldszőrű” törések, és a kivont fogú aljzat feletti csontokban találhatók. A Greenstick törések fájdalmasak lehetnek, de általában gyógyulnak önmagukban, és visszahelyezik a fő csomócsontba. A súlyosabb fájdalmat és duzzanatot okozó csonttöredékeket a fogorvos vagy a szájsebész eltávolíthatja.

Csonttörmelék

A szekvesztrumok olyan apró darabok az elhalt csontokból, amelyek a fogak felszínén keletkeznek az extrahálás során. A szekvesztrumokat leggyakrabban a nehéz eltávolítás után találják meg. A sequestrumok fájdalmasak lehetnek, mert zavarják a kivágott fogazat alatti gyógyulási folyamatot. A fogorvos az extrahálás után visszatérhet az aljzatba és eltávolíthatja a halott csonttöredéket.

spiculumával

A spicule egy apró csonttöredék, amelyet általában a bölcsességfogak kivonása okoz. Ha egy bölcsesség foga az állkapocs csontjához van kötve, akkor egy kivágás után fragmentum maradhat a gumi belsejében. A spicule éles csonttöredékek, és a száj és a nyelv belsejét vágják és kaparják. A fogorvos gyorsan eltávolíthatja a spiculákat csipeszekkel.

Bone Slithers

A lyukak a vékony csonttöredék a fog gyökerei között. Az extrahálás során a süllyedők az aljzat felületére kerülnek. A lyukak gyakori melléktermékek, és nem komolyak. Az eltávolítás után azonnal eltávolíthatók, vagy később a vérzés leállítása után. A felügyelet nélküli felügyelet lelassíthatja a gyógyulást a fogakon, fájdalmat okozva.