Listát azokról az élelmiszerekről, amelyek nem okoznak gázt

Az oxigénből, szén-dioxidból és más anyagokból áll, a gáz az emésztőrendszeren keresztül mozog, amely lehetővé teszi a szervezet számára, hogy enzimeket bocsásson ki az élelmiszer emésztésére. Bár az élelmiszerek eltérő módon hatnak az emberekre, korlátozzák vagy elkerülik a közös táplálékkibocsátókat, és az alternatívák hangsúlyozásával csökkenthetik a kényelmetlenséget. Ha tünetei súlyosak vagy tartósak, kérjen útmutatást orvosától.

Nongaseous gyümölcsök és zöldségek

A gyümölcsök és a zöldségek fontos összetevői az egészséges táplálkozásnak. Ha hajlamos a gassiness-ra, akkor a keresztes zöldség, például a káposzta, a karfiol és a brokkoli, és bizonyos gyümölcsök, például a banán és a mazsola, súlyosbíthatja a tüneteit. A Maryland Egyetem Orvosi Központja ajánlja, hogy az ingerlékeny bél szindrómában szenvedők, olyan állapotok, amelyek a lakosság 10-20% -ában gátoltságot, puffadást és egyéb tüneteket okoznak, korlátozzák ezeket a gyümölcsöket és zöldségeket, és hangsúlyozzák a kevésbé gázmentes egészséges élelmiszereket. Kevesebb gáznemű gyümölcs és zöldség tartozik a bogyók, a sárgadinnye, a paprika, a spárga és az avokádó.

Teljes kiőrlésű rizs

Szinte az összes szénhidrát stimulálja a gáz mennyiségét az emésztés során, de ez nem jelenti azt, hogy kerülniük kell őket, mivel ők a tested elsődleges energiaforrása. Naponta elegendő mennyiséget fogyasztanak – az összes kalóriának 45-65 százaléka, az amerikaiak 2010-es táplálkozási irányelvei szerint – fontos. A rizs az egyetlen keményítő, amely nem termel gázokat, mivel lebomlik. A legtöbb táplálkozási előnyhöz válasszon teljes kiőrlésű rizsfajtákat, például barna és vadrizseket az azonnali és fehér rizs mellett. Ön is cserélni finomított tésztát a diéta barna rizs tészta.

Joghurt és tejipari alternatívák

A Lactose Intolerance gyakoribbá válik felnőttkorban a National Digestive Diseases Information Clearinghouse szerint, és különösen gyakori a nem-kaukázusi egyénekben. Ha laktózzal szemben intoleráns, akkor a tehenészetben előforduló, természetben előforduló cukor okozhat vagy súlyosbíthatja a gázneműséget. A Nondairy tejek, például a mandula, szója és rizslisztek, hasznos alternatívákat kínálnak. Mivel az egészséges baktériumok úgynevezett probiotikumok joghurt tartalmaz, nem okozhat hasonló gáz tüneteket. A probiotikumok szintén segíthetnek az IBS gasztricitásának és egyéb tüneteinek enyhítésében.

Lean Proteins

Az étrend zsírja nem okoz gázokat, de növelheti a puffadást és a gázfájdulatokat a gyomorürítés késleltetésével. Az NDDIC javasolja a zsíros élelmiszerek korlátozását, és a csökkent gáznemű fehérjék forrását hangsúlyozza, mivel a fehérje nem emésztheti a gázt az emésztés során. A zsíros pecsenyék, sütemények vagy sült előételek helyett sült vagy pirított halat, bőr nélküli fehérhús csirke kabobokat vagy szeletelt tofuot válasszon. Snack az edamame-on, párolt szójadarabok, nachók helyett, és szezonálisan fehérjében gazdag ételeket fűszernövényekkel és fűszerekkel a nehéz szószok vagy vaj helyett.