Hogyan lehet megjavítani a karcolásokat a műanyag szemüveglencséken?

A szemüveglencsék általában üvegből, polikarbonátból és műanyagból készültek, a műanyag a legnépszerűbb megoldás. Nem csak a műanyag lencsék olcsóbb alternatívák, de könnyűek és ütésállóak. A hátránya, hogy a műanyag lencsék nagyobb valószínűséggel karcolódnak, és a karcolások zavaróvá válhatnak. Ha a karcolások elég kicsiek, akkor otthon kezelheti őket, és elkerülheti, hogy a lencséket le kell cserélni.

Használjon fehér zsír ceruzát, hogy rajzoljon felületi karcolásokat az objektíveken. Töltse teljesen a karcolásokat. A lencséket puha ruhával törölje át a felesleges termék eltávolítására.

Alkalmazzon üvegszalagot a lencsére egy ronggyal. Hagyja a terméket a lencséken az irányított időre, és mossa le. Az üvegcsavar eltávolítja az objektívlencsék ellen védett és karcolásmentes bevonatot, ahol a legtöbb karcolás ül, és a műanyag alatta marad érintetlenül. Ne próbálja meg ezt a módszert, ha meg akarja tartani ezeket a bevonatokat.

A lencsékre olyan lencsés termékeket, mint pl. A Lemon Pledge vagy a carnauba viaszt kell alkalmazni. Dörzsölje a terméket a lencsékre egy puha ronggyal három percig. Öblítsük le és szárítsuk meg. Lehet, hogy újra kell alkalmaznia egy héten egyszer.