Hogyan kell pirítós ciabatta kenyeret

A Ciabatta egy hagyományos olasz kenyér, amely állítólag a papírtól való hasonlósága miatt kapta nevét – “ciabatta” olaszként a papucshoz. A külseje vastag, puha textúrájú belső, a ciabatta kenyér jól pörkölhető. Használja szendvicsekhez, mint a levesekhez vagy piszkos tésztaételekhez, vagy friss vagy pácolt zöldségek alapjaként. A legtöbb ciabatta fehér lisztből készül. További rost- és B-vitaminok esetén keresse meg a teljes gabona ciabatta-t, vagy készítsen magának a teljes búzalisztet.

Melegítsük fel a sütőt 375 ° Fahrenheitre.

Éles késsel vágja el a ciabatta kenyeret 45 fokos szögben 1/2-es vastag szeletekre. Rendelje be a kenyeret egyetlen rétegben egy keretes sütőlapra.

Az olívaolajjal könnyedén megkenjük a ciabatta szeletének felső felületét. Helyezze a sütőlapot az előmelegített sütőbe.

Sütjük a ciabattát körülbelül 12-15 percig, vagy amíg a kenyér arany. Vegye ki a sütőlapot a sütőből, és hagyja, hogy a pirítós kissé lehűljön a kiszolgálás előtt.

Vágja le a ciabatta vékony szeleteket éles késsel. Állítsa félre a kenyeret.

Melegítsük fel a gáz vagy a szénhidrát magas hőfokra. A ciabatta minden egyes szeletét egyenletesen szitáljuk kis mennyiségű olívaolajjal.

A sütőben

A grillen

Helyezze a ciabatta szeleteket a grillre. Hagyja, hogy a kenyér egy-két percig pirítós legyen.

Használja a fogókat, hogy minden szelet átforduljon. A kenyeret egy vagy két percig kóstolja meg, mielőtt eltávolítja a grillből, hűtést és kiszolgálást.