Hogyan kell használni az afrikai shea vajat

A shea-karite fa dióitól származik, az afrikai shea vaj nagy mennyiségű zsírsavat tartalmaz gyógyító tulajdonságokkal, jelentette be az American Shea Butter Institute. Az afrikai shea vaj szobahőmérsékleten szilárd marad, és a testhővel való érintkezéskor a bőrbe olvad. Háromféle shea vaj áll a fogyasztók rendelkezésére: nyers, kifinomult és kifinomult. Ha szeretné kihasználni az afrikai shea vaj tényleges előnyeit, használja a legkevésbé kifinomult márkát.

A haj

Alkalmazzon afrikai shea vajat a fejbőrére a mély kondicionálás érdekében. Használja ujjhegyét a shea vajnak a fejbőrbe történő masszírozásához, különös figyelmet fordítva a nyakán, a hajszálat és a füle mögött.

A bőr

Folytassa a masszírozást körülbelül 10 percig. Futtassa az afrikai shea vajat a hajvégen keresztül egy széles fogú fésű segítségével, amikor a masszázs befejeződött.

Csomagolja be a haját törülköző vagy műanyag zuhanytálcába, és hagyja, hogy az afrikai shea vaj 10 perccel leüljön a fejbőrére. Öblítse le az afrikai shea vajat a hajáról a 10 perces várakozási idő után, hűvös öblítéssel. Samponálja és hajlamosítja a haját a szokásos módon.

Mossa meg arcod és teste bőrét meleg vízzel és enyhe szappannal. Öblítse le a szappant a bőréről hűvös öblítéssel.

Töröld a bőre egy törülközővel. Alkalmazza az afrikai shea vajat az arcod és a test bőrére az ujjaid segítségével.

Masszázsozza az afrikai shea vajat a bőrébe körkörös mozdulatokkal. Masszázs közben a test hője megolvasztja az afrikai shea vajat, növelve annak felszívódását a bőrébe.