Hogyan kell főzni a tésztahéjat

A tészta-kagyló főzés egy egyszerű, tápláló étkezés. A tésztahéj receptek közé tartozik a kis kagylók használata a tésztákban és a levesekben, valamint a nagyobbak betöltése bármiből a sajtokból, apróra vágott zöldségekhez, csirkehúshoz vagy húsokhoz. A tésztahéjak előkészítése egyszerűen csak az, hogy forraljuk őket, de az időzítés fontos. A csuklós kagylók kellemetlen szerkezetűek, és a felkészültek fölé esnek, ezért fontos, hogy gyakran ellenőrizzék, hogy elkészültek-e.

Töltsön egy nagy edényt vízzel. Engedélyezz 4 db. A víz minden 1 lb tészta. A tésztahéjak méltányos mennyiséget teremtenek – 1 csésze száraz tészta egyenlő 2 csészével főtt – így hagyja a helyiséget a potban, hogy megakadályozza őket a ragasztásból vagy forralásból.

Hozd a vizet egy tekercses forralásra, ami akkor kezdődik, amikor a potban lévő összes víz mozog. A tésztahéjak túl hamar elkészítésével kicsit feloldhatják, nem pedig szilárdan főzhetnek, és az eredmény ragacsos és kellemetlen.

Add hozzá lassan a tésztahéjat, ügyelve arra, hogy ne forogjon forró vízzel. Keverjük össze a kagylókat, miközben hozzáadjuk őket ahhoz, hogy a tésztát a pot aljára vagy egymás felé tartsuk.

Állítsa be az időzítőt a tésztaszekrény csomagolásán javasolt időtartamra. A tésztahéjak általában 9 és 14 perc között tartanak főzni, de a túlhűtött héjak lágyabbak és lustaak, ezért ne találja meg.

Ellenőrizze a héjakat, ha öblít egy vagy kettőt hűvös vízzel, és kóstolja meg őket, amikor az időzítő kialszik. A megfelelő időzítésű tésztahéjaknak szilárdnak kell lenniük, de semmiféle cukrozás nélkül.

Öntsük a tésztahéjat a mosogató fölé egy szemcseszórásba, és óvatosan rázzuk fel, hogy ösztönözzük a leeresztést. Öblítse le őket forró vízzel, hogy távolítsa el az extra keményítőt, és alaposan keverje fel őket, hogy elhúzza őket a benne lévő vízbe. A hosszú kezű kanál segít a kezedben tartani a felemelkedő gőzöket.

Adjunk hozzá apró kagylókat a leveshez vagy a tésztához, hogy megakadályozzuk őket, hogy összebújjanak, miközben hűvösek. Dobd el a kagylókat, amelyeket az olívaolaj cséplőjével és sóval és borssal megszórjuk, hogy hozzáadjuk az ízeket, és tartsuk őket össze, miközben várják, hogy töltsék őket.