A szarvas egészséges?

Az Elk nem tartozik az Egyesült Államokban a leggyakrabban emelt és elfogyasztott húsok közé, de van egy piac a vadhús számára. Számos gazdaság emeli az éhínszágot, hogy élelmiszerként értékesítsen, és az ország egyes részeiben az éttermek főttét kínálják az alma steaknek. Ez a hús más ízű, mint a marhahús – amelyet egyes fogyasztók kedvelnek. Az egészséges táplálék az értékes fehérjeforrásnak is tekinthető.

A szabad szarvas húst, vagy körülbelül 100 grammot egy 3,5 uncia adagban viszonylag alacsony kalóriákban és zsírokban. Az egyik adag 148 kalóriát tartalmaz, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma Nemzeti tápanyag adatbázisának megfelelően. Ezek közül 26 a zsírból származik, ami körülbelül 3 gramm, a napi zsírpótlás körülbelül 6 százalékát teszi ki, csak körülbelül 1 gramm telített. Ez jelentéktelen mennyiségű zsír, és jóval kisebb, mint az azonos méretű marhahús, amely 8,2 gramm zsírt tartalmaz, amelyek közül 3 telített.

Az étrend egyik legnagyobb adagja a magas fehérjetartalma. Ebben a tekintetben az elk termékek képesek megfelelni, és még meghaladják a más húsok fehérjetartalmát. Bár a pontos fehérjetartalom függ a vágás húsától és zsírtartalmától, az almahús átlagos vágása körülbelül 30,6 gramm fehérjét tartalmaz a 3,5 uncia adagban. Ez valamivel több, mint a csirke és több gramm / adagonként többet, mint a marhahús. A Harvard School of Public Health jelentése szerint a fehérje ételek csökkenthetik a szívbetegségek, a cukorbetegség, az oszteoporózis és a rák kockázatát.

Az Elk húsnak számos vitaminja van, beleértve a napi ajánlott B-12-vitamin adagját, a vas 15 százalékát, a tiamin, a foszfor, a cink és a B-6 vitamin, a riboflavin 45 százalékát és a niacin 30 százalékát , A Grande Premium Meats honlap szerint. A B-12 vitamin segíthet csökkenteni a szívbetegségek és a demencia kockázatát, és növelheti az energiaszintjét, az Országos Egészségügyi Intézet Diétás Étrendkiegészítő Hivatala szerint. Az Elk nagyon magas szelénben, foszforban és cinkben. A cink segít megnövelni az immunrendszert és csökkenti a hideg hossza és súlyossága.

Az almahús nem tartalmaz szénhidrátot, beleértve a cukrot és az étkezési rostokat. Minden adag több mint 60 milligramm koleszterint tartalmaz, vagyis napi ajánlott adagjának 21 százalékát – nem kevés számot, hanem más típusú húsokat is. Ezzel szemben az alma nagyon alacsony a nátriumban, a napi ajánlott határérték 65 mg vagy 3% -a. Noha az ajánlott bevitel vagy nátrium naponta 2300 milligramm, az American Heart Association azt javasolja, hogy napi 1500 milligrammot kell fogyasztania. A túlzott nátrium bevitel növelheti a szívbetegségek, a magas vérnyomás és a stroke kockázatát.

Egészségügyi előnyei mellett néhány fogyasztó úgy találja, hogy a szarvas húsa ízebb és élvezze a marhahúsot. A hús egészségügyi értékét bizonyos mértékig a hús minőségének és élettartamának javítására használt vegyi anyagok, hormonok és egyéb adalékok befolyásolják, ugyanez igaz a szarvasmarhára is. A hús nem a legolcsóbb hús, és nem mindenütt megtalálható, de gyakran külön megrendelhető egy élelmiszerbolt, hentes vagy magángazdaságon keresztül.

Kalóriák és zsírok

Fehérje

Vitaminok és ásványi anyagok

Nátrium és koleszterin

szempontok