A kókuszolaj fontossága

A kókuszolaj egzotikus ízű és betegségmegelőző tulajdonságokkal rendelkező élelmiszer. A kókuszolaj nagy koncentrációjú laurinsavat, közepes lánchosszúságú telített zsírsavat tartalmaz, amely különbözik a húsból és tejből származó telített zsíroktól. A laurinsav növeli a HDL-koleszterinszintet, a jó koleszterinszintet és az LDL-koleszterint, a rossz koleszterint, de nem befolyásolja hátrányosan a két koleszterin-típus arányát. Beszéljen orvosával a kókuszolaj kenyérrel való fogyasztásáról.

Fogyás

Az elhízás olyan globális egészségügyi probléma, amely minden korosztályt érintenek, és kockázatos tényező a szív- és érrendszeri betegségek szempontjából. A világ lakosságának közel kétharmada olyan országokban él, ahol a túlsúlyos és elhízott halál meghaladja az alulsúlyú halált. A kókuszolaj fogyasztása segíthet a fogyásban. A braziliai Maceiói Alagoasi Szövetségi Egyetem kutatóinak kutatása és a “Lipidok” című folyóirat 2009 júliusában közzétett száma azt mutatta, hogy a kókuszolajat tartalmazó táplálékkiegészítőkben elhízott nők csökkentették övüket. A tudósok azt is megállapították, hogy a kókuszolaj nem okoz kóros koleszterinszintet és zsírokat.

Gyulladás

A gyulladás sok krónikus betegséggel és állapotokkal jár együtt, beleértve a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, a cukorbetegséget, a rheumatoid arthritist, a vastagbélgyulladást és a fájdalmat. A kókuszolaj gyulladásgátló tulajdonságokkal bír, amelyek segíthetnek a fájdalom és a szenvedés enyhítésében. A Payap Egyetem kutatóinak kutatása Chiang Maiban, Thaiföldön – 2010 februárjában megjelent a “Gyógyszerbiológia” című kiadványban – megállapította, hogy a szűz kókuszolaj gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A tudósok azt is bizonyították, hogy patkányokon a szűz kókuszolaj csökkenti a fájdalmat és a lázot, a gyulladásos állapotokkal kapcsolatos tüneteket.

Gyógyító sebek

A sebgyógyítás olyan folyamat, amely magában foglalja a sérülés vagy műtét által érintett bőr és szövetek javítását. A kókuszolaj növelheti gyógyító képességét. A 2010-es “Skin Pharmacology and Physiology” című publikációjában a Kerala Egyetem kutatóinak kutatása – megjelent a “Skin Pharmacology and Physiology” című kiadványban 2010-ben – azt mutatta, hogy a szűz kókuszolajjal kezelt patkányok sebei sokkal gyorsabban gyógyulnak, beleértve az új erek kialakulását és a proliferációt. Fibroblasztok, a kötőszöveti sejtek egy típusa a kollagénben.

Prosztata Egészség

A prosztata mirigy fontos része a férfi test reproduktív rendszerének. A férfiaknál azonban a prosztata fokozódhat, ami megnehezíti a vizelést. A kókuszolaj hatékony, természetes kezelést jelenthet a jóindulatú prosztata hiperpláziában szenvedő férfiak számára. A 2007 júliusi “Journal of Pharmacy and Pharmacology” publikációjában a Kubai Havana City Tudományos Kutatóközpont kutatóinak kutatása azt mutatta, hogy a kókuszolaj patkányokban csökkentette a prosztata súlyát és a prosztata súlyának arányát Testtömeg, ami a tesztoszteron által kiváltott prosztata hiperplázia markere.