Rossz, hogy éjszaka dolgozzon?

A gyakorlat ismeretében javítja az egészséget és csökkentheti a szívbetegségek és egyes rákos megbetegedések kockázatát. A legjobb napi munka meghatározása személyenként változhat. Gyakori tényezők, beleértve a forgalmas menetrendet, az energiahiány bizonyos napszakokban és az alvás minősége meghatározhatják a nappali órát. Alapvetően, a rendszeres, napi gyakorlatokra való összpontosítás fontosabb, mint a napszakban.

Leírás

Az atlétikai teljesítmény változhat a nappali gyakorlat elvégzésétől függően, ami leginkább a szervezet napi ritmusának tulajdonítható, a University of Pittsburgh Medical Center magyarázza. A szervezetben hormonok által szabályozott cirkadián ritmusok diktálják a test fizikai és viselkedési mintáit, beleértve az alvást, a hangulatot, az anyagcserét és a testhőmérsékletet. Mivel az egyes egyének cirkadián ritmusai különböznek egymástól, a legjobban gyakorolt ​​napi gyakorlat az egyéntől függ.

tényezők

Az edzések lehetnek produktívabbak, ha a testhőmérsékletek a legmagasabbak, azaz 2 óra és 6 óra között van, magyarázza az UPMC. Ez alatt az idő alatt az izmok rugalmasabbak, az észlelt erőfeszítés alacsony, a reakcióidő gyorsabb, az erő csúcspontja, a nyugalmi pulzusszám és a vérnyomás alacsony, állítja az Amerikai Tanács az edzésről. Ezért késő délután és kora este lehet a legfontosabb idő a testmozgásra.

Esti gyakorlat és alvás

Ha túl közel állsz az ágyhoz, nehezebb lesz elaludni. Lehet, hogy elkerülheti az esti gyakorlást azáltal, hogy könnyű vagy mérsékelt testmozgást végez, szemben az intenzív vagy megerőltető gyakorlattal. Adj magadnak elegendő időt a gyakorlásod lefékező szegmenséhez – legalább három-öt percig az edzés végén, ahol ugyanazt a gyakorlatot végzi, de sokkal lassabb ütemben, hogy szabályozza a pulzusszámát, a légzést és Hormonszinteket. Ne felejtse el ellazulni az edzés után is. A nyújtás lazítja az izmaidat, javítja a keringést és segít felkészülni az alvásra.

Javaslatok

Az Amerikai Gyakorlati Tanács kijelenti, hogy azok, akik reggelen gyakorolnak, általában nagyobb valószínűséggel ragaszkodnak egy következetes rutinhoz, mint azok, akik máskor gyakorolnak, de sokkal fontosabb, mint a napszakok ideje, hogy megtalálja az időt, hogy gyakoroljon . A partnerrel való együttműködés segít abban, hogy állandó ütemtervhez ragaszkodhasson. A Science Daily egy cikkében elmondható, hogy az éjszakai baglyok esténként csúcsot érnek el az aktivitás és az energia területén, és reggel még lassúbbak, ha ez jellemez, nagyobb haszonnal járhat az éjszaka folyamán.

szempontok

Ha meg szeretné tudni, hogy az edzések különböző formái befolyásolják az alvás és a testmozgás teljesítményét, fontolja meg a testmozgás, az étkezés és az alvás naplót. Éjjelenként írd le az idődet, melyet kitaláltál, az edzés típusát, az intenzitást és az időtartamot. Másnap reggel, jegyezd fel, hogy könnyű volt-e elaludni, ha aludtál az éjszakán, és felgyorsultál vagy lassan ébredtél. Ne feledje az étkezési szokásait, különösen az edzés előtt és után, és hogyan végezte el a következő edzést. Adatok gyűjtésével Ön képes beállítani az étrendet a képzés javítása érdekében. Ezenkívül megváltoztathatja az éjszakai intenzitás, az idő és a testmozgás típusát, hogy javítsa az alvást.