Hogyan kell szedni a clomid terhességet?

A Clomid, a generikus gyógyszer clomiphén márkaneve, felírható, ha Önnek a peteérés vagy a teherbe esés nehézségei vannak. Ez úgy működik, hogy az ovulációt indukálja, és ezáltal növeli a terhesség esélyeit. Bár a Clomid terhességre való szedésének pontos leírása az Ön konkrét helyzetétől és az orvos ajánlásaitól függ, az általános eljárás egyszerű és egyszerű.

Beszéljen orvosával. A Clomid egy vényköteles gyógyszer, amelyet csak orvosi szakember irányítása alatt szabad alkalmazni. Bizonyos egészségügyi feltételek megtilthatják a Clomid alkalmazását, ezért adja meg orvosának teljes kórtörténetét annak megállapítására, hogy a Clomid alkalmas-e Önnek. Beszéljen orvosával a gyógyszer előnyeiről, hátrányairól, kockázatairól és mellékhatásairól, mielőtt eldöntené, hogy vegye be a gyógyszert.

Kövesse orvosa utasításait a gyógyszer szedéséről. A specifikus utasítások az adott helyzettől függően változnak, beleértve a gyógyszer szedésének kezdetét is. Általában azonban egy Clomid tabletta naponta egyszer, öt egymást követő napon át fog menni a menstruációs ciklus kezdetén. A gyógyszert naponta egyszer kell venni. Ha elfelejtett egy Clomid adagot, feltétlenül keresse fel kezelőorvosát további útmutatásért arról, hogy mit kell tennie.

Figyeld a reakcióidat a Clomidra. Sok orvos arra kéri Önt, hogy vegyen be vérmunka után Clomid szedését, hogy ellenőrizze a hormonszinteket annak biztosítására, hogy a gyógyszer megfelelően működik. Bázis-testhőmérséklet-diagramozás, vizeletvizsgálat vagy nyálka-vizsgálat is kérhető. Ezenkívül nézze meg a mellékhatásokat. Fokozott gyomor, hányás, mellfájás, fejfájás és abnormális hüvelyi vérzés léphet fel. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha ezek a tünetek súlyosak vagy nem mennek el. Ha változás következett be a látásban, gyomorfájdalom vagy duzzanat, súlygyarapodás vagy légszomj, ez komoly problémát jelenthet, és azonnal forduljon orvosához.

Óvja az ovulációt és az időmegszakítást megfelelő módon. Használhat ovulációs prediktorkészleteket, figyeli a nyaki nyálkahártyát, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, hogy tudjon arról, mikor kell ovulálni. A Drugs.com szerint az ovuláció jellemzően 5-10 nappal a Clomid bevétele után jelentkezik, bár ez az egyéntől függően változhat. A gyakori szexuális kapcsolat az ovulációt megelőző három napban nagymértékben maximalizálja a fogamzás esélyeit a FertilityFriend.com szerint.

Kövesse az orvost. A Clomid csak rövid távon használható. Ha Ön három-hat hónapja szedte a Clomid-ot, és nem teherbe esett, beszélje meg kezelőorvosával a további fertilitási kezeléseket, amelyek jobbak lehetnek az Ön számára.