Hogyan kell fogyni az antidepresszánsok bevétele során

A depresszió krónikus betegség, amely számos érzelmi és fizikai problémához vezethet. Azt is nevezik súlyos depresszió, klinikai depresszió vagy súlyos depressziós rendellenesség. Mivel hosszú távú betegség, általában gyógyszeres kezeléssel és pszichológiai tanácsadással foglalkozik. Az előírt gyógyszertől függően súlyosodást tapasztalhat az antidepresszáns mellékhatásaként.

Legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget fogyasszon. A gyümölcsök és a zöldségek felvételének fenntartásával lehetővé teszi a szervezet számára, hogy továbbra is megkapja a szükséges tápanyagokat, még akkor is, ha ön többet eszik tőlük a gyógyszeres kezelés fokozott étvágya miatt.

Rendszeres testmozgás. Nem csak ez segít a hangulat stabilizálásában, hanem a súlykérdések szabályozásában is. Az Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Tanszék legalább 20 perc fizikai aktivitást igényel, legalább hetente háromszor 40 perc fizikai aktivitással. Ha azonban nagy mennyiségű súlyt veszítesz, akkor ugyanezek a szakértők heti heti öt alkalommal ajánlják a fizikai aktivitást. Mivel a hangulatodat az Ön antidepresszánsja fogja befolyásolni, a testmozgás kulcsfontosságú ahhoz, hogy megőrizze a hangulatát. Ha azonban szokatlan változásokat észlel a hangulatban, vagy öngyilkossági gondolatai vannak, azonnal forduljon orvosához.

Kapcsolja be a gyógyszereket. Néha, ha megváltoztattad az étrendedet, hogy egészségesek legyél, és rendszeres testmozgást tettél az életmódodra, még mindig nehézséget okozhat a fogyás. Ha ez a helyzet, és nincs orvosi magyarázat erre, például pajzsmirigy állapotra, akkor fel kell tárnia annak a lehetőségét, hogy az Ön antidepresszánsja megtartja a súlycsökkenést. Ebben az esetben az orvos csökkentheti a jelenlegi gyógyszeradag adagját, vagy teljesen megváltoztathatja a gyógyszeres kezelést, hogy lássa, ez segít-e. Kövesse az orvos utasításait, amikor az egyik gyógyszerről a másikra vált, mivel ez újabb mellékhatásokat eredményezhet. Akárhogy is, továbbra is gyakoroljon és egészséges legyen.

Kerülje az alkoholt. Ez egy depresszió, és súlyosbíthatja a depressziós tüneteit. Sokszor depressziós emberek válnak alkohollá vagy alkoholistá válnak. Az alkoholfogyasztás nem csak akadályozza a depresszió kezelésére irányuló erőfeszítéseit, de megőrzi antidepresszánsát a megfelelő működést, és megadja testének kalóriáit és szénhidrátjait, amelyek nem rendelkeznek tápértékkel. Ahogyan dolgozik a testsúlycsökkenésen, kerülje az alkohol bármilyen formáját.

Hozd el hat és kilenc óra alvást minden este. Ha nem kapja meg a szükséges alvás mennyiséget, akkor hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz. Az alváshiány néhány antidepresszáns gyógyszer mellékhatása. Nem csak az alváshiány befolyásolja a gyógyszeres kezelés működését, hanem az is befolyásolja a hangulatot és a fogyást. Ha alvási problémákat tapasztal, forduljon orvosához vagy terapeutajához, hogy tippeket adhasson nyugodt éjszakai alvásukhoz vagy orvosi kezeléséhez (ha a gyógyszeres kezelés a probléma).