Zabpehely és diverticulitis

A Diverticulitis okozhat napot a nyomorúság. Szerencsére a bélbetegség jövőbeli támadásainak megelőzése egyszerű gyógymódokat is tartalmazhat, amelyek sokkal kellemesebbek, mint pl. Zabpehely hozzáadása az étkezéshez. A magasabb rosttartalmú ételek fogyasztása az egyik olyan szokás, amely könnyebbé teheti az emésztési nehézségeket, és kevésbé valószínű, hogy a divertikulitist felfrissítik. A teljes kiőrlésű zabpehely hozzáadásával a stratégia ízletes része lehet.

diverticulitis

A divertikulitisz szorosan összefügg a divertikulózissal, amit még észre sem vett. A divertikulózissal kis, duzzadó tasakok alakulnak ki a belekben, általában a vastagbélben. A MedlinePlus szerint ez egy általános állapot, amely az amerikaiak több mint felében előfordul 60 év felett. Az egyik lehetséges ok az étkezési rost hiánya, ami keményebb székletet eredményez, amely nyomást gyakorol a vastagbélre. A zsákokba apró darabok szembesülhetnek, ami a diverticulitis fájdalmas fertőzését vagy gyulladását okozhatja.

Hogyan működik a zabpehely?

A divertikulitisz olyan országokban ritka, ahol az emberek általában magas rosttartalmú étrendet fogyasztanak, jegyzi meg a MayoClinic.com. Tehát érthető, hogy a szálban gazdag ételek, mint például a zabpehely, segítenek elkerülni az állapotot. A zabpehely ömlesztett, ami enyhíti a hulladékot a vastagbélben és segít gyorsabban áthaladni. Hasznosak továbbá más magas rosttartalmú élelmiszerek, beleértve az egyéb teljes értékű gabonát és a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget.

Zabliszt felvétele

Orvosa tanácsot adhat a pihenésről, a gyógyszeres kezelésről és a folyadékokról, hogy segítse a diverticulitis tüneteinek felépülését, beleértve a hasi érzékenységet, a puffadást, a láz és az émelygést. Ha jobban érzi magát, azt javasolhatja, hogy fokozatosan növelje az étrendben lévő rostot. A zabpehely, amely szintén segít a koleszterinszint csökkentésében, egy kiadós reggelit tesz, talán néhány almával vagy bogyóval a táplálékhoz. Az American Dietetic Association azt is javasolja, hogy zabpehelyeket adjunk az olyan ételekhez, mint a muffinok, hamburgerek, húslapok és töltelékek.

Egyéb ajánlások

Ahogy növeli a rostot a diéta és enni több zabpehelyet, győződjön meg róla, hogy inni nagy mennyiségű vizet és más folyadékokat, MayoClinic.com azt tanácsolja. Ez segíti a rostot a munkájuk során, mivel elnyeli a vizet, és puha állapotban tartja a székleteket. Ne késleltesse a fürdőszobát, ha érezni akarja a késztetést, mert ennek elmulasztása keményebb székletet eredményezhet, és nagyobb nyomást teremthet a vastagbélben. Végül törekedjen arra, hogy legalább 30 percig gyakorolja a legtöbb napot, ami segít az emésztőrendszer működésében.