Illegális biciklizni egy sisak nélkül?

Attól függően, hogy hol élsz, lehet, hogy Ön vagy gyermeke illegálisan biciklizni fog egy sisak nélkül. Nincsenek olyan szövetségi törvények, amelyek kötelezővé teszik a kerékpáros sisakhasználatot az Egyesült Államokban, bár számos állam és település kötelező kerékpáros sisakra vonatkozó törvénye van a kiskorúak számára. Egyes városokban és településeken olyan törvények is vannak, amelyek előírják, hogy minden korosztály viseljen sisakot biciklizés közben. Azonban 13 államnak nincsenek országos vagy helyi törvényei, amelyek a kerékpáros sisak használatát előírják gyermekeknek vagy felnőtteknek.

1987 óta számos állam és helység hagyta el saját kerékpár sisak törvényeit, többnyire csak a 18 év alatti gyermekek számára. A kerékpáros bukósisak biztonsági intézete szerint 21 államnak van olyan állami törvénye, amely kiskorúakat igényel egy sisak viselésére biciklizés közben, de nincs állam Olyan állami joggal rendelkezik, amely felnőtteket igényel a kerékpáros sisakok számára. A törvények államonként eltérőek, egyes államok szerint minden 18 évnél fiatalabb kiskorúnak sisakot kell viselniük kerékpározáskor, és más államoknak csak 12 év alatti gyermekeknek kell sisakot viselniük. A következő államoknak vannak állami kerékpáros sisakjogi törvényei kiskorúaknak: Alabama, Kalifornia, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island, Tennessee és Nyugat-Virginia.

Bár nincs olyan országos törvény, amely a felnőtteknek motoros sisakot igényelne, egyes városokban olyan törvények vannak érvényben, amelyek előírják a sisak használatát minden korosztály számára. Tizenhat államnak nincs országos törvénye a kerékpáros sisak használatára, de bizonyos helyeken – köztük egyes városokban, településeken és parkokban – vannak törvények, amelyek kiskorúakat vagy kiskorúakat és felnőtteket igényelnek sisakot viselni. Például, míg Texasban nincs országos törvény, Arlington, Austin, Houston és számos más TEXAS város rendelkezik törvényekkel, amelyek szerint a kiskorúaknak sisakot kell viselniük, és Dallasnak olyan törvénye van, amely minden korosztály számára előírja, hogy sisakot viseljen lovaglás közben.

Mivel a kerékpáros sisakra vonatkozó törvények mind állami, mind helyspecifikusan változóak, fontos, hogy ellenőrizzük a helyi törvényeket a régiójában annak megállapítása érdekében, hogy tilos az Ön vagy gyermeke motoros kerékpározás nélkül sisak nélkül – azaz ha nem élsz az államokban Ahol nincsenek olyan állami vagy helyi törvények, amelyek kötelezővé teszik a sisakhasználatot. A BHSI szerint 2010 júniusától 13 államnak nincs állami vagy helyi kerékpáros sisakra vonatkozó törvénye, amely gyermekekre vagy felnőttekre vonatkozik. Ezek Arkansas, Colorado, Idaho, Indiana, Iowa, Minnesota, Nebraska, Észak-Dakota, Dél-Dakota, Dél-Karolina, Utah, Vermont és Wyoming.

Vannak viták az Egyesült Államokban és más országokban arról, hogy létezik-e a kerékpáros sisakra vonatkozó törvény. A Nemzeti Autópálya Közlekedési és Biztonsági Igazgatóság szerint a sisak viselése az egyetlen leghatékonyabb módja annak, hogy megakadályozzák a kerékpáros összeomlásából eredő fejsérülést. Ennek megfelelően egyes biztonsági érdekképviseleti csoportok, köztük a BHSI, úgy vélik, hogy a kerékpáros bukósisak kötelezővé kell tenni minden korosztály számára. Néhány kutató, köztük Piet De Jong, a Macquarie Egyetem matematikusa Sydneyben, Ausztráliában azt állítja, hogy a kerékpáros sisakra vonatkozó törvények több kárt okozhatnak, mint a jó. A De Jong által összeállított és a “Társadalomtudományi Kutató Hálózatban” megjelent 2010-es dokumentum szerint a kötelező sisakjogi törvények gyakran megakadályozzák a kerékpárosok kerékpározását, és a lovas környezet biztonságától függően a kardiovaszkuláris előnyök nettó társadalmi csökkenése A sisakra vonatkozó törvények felülmúlják a csökkent fejsérülések egészségügyi előnyeit.

Állami törvények

Helyi törvények

Államok, amelyek nem tartalmaznak bicikli sisakra vonatkozó törvényeket

Vita